Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

La Satu Mare se “naşte” un mijlocaş de naţională

Tony Kanalos-2Sătmăreanul Tony Kanalos continuă să impresioneze la naţionala Under17 a României şi pare să-şi fi asigurat un loc de titular în reprezentativa antrenată de Bogdan Vintilă. La începutul anului, tânărul fotbalist a fost chemat la un trial al naţionalei la Târlungeni, unde a impresionat întreg stafful. Evoluţiile bune din ultimele partide amicale şi din cele două cantonamente la care a participat, par să îl fi propulsat pe micul mijlocaş în primul unsprezece cu care România U17 va participa la Turul de Elită pentru Calificarea la Campionatul European Under17, la finalul lunii martie.

Tony, care încă nu a împlinit 17 ani, joacă pe postul de mijlocaş stânga sau central, are o tehnică excelentă în regim de viteză şi este apreciat de antrenori pentru că face atât faza ofensivă, cât şi cea defensivă. Este caracterizat de antrenorii lui ca un jucător foarte muncitor şi determinat, cu o capacitate de efort foarte mare. Până acum, mijlocaşul sătmărean a marcat două goluri decisive pentru “naţionala mică”, în meciurile cu UngariaU17 şi Silkeborg U18.

În prezent, Tony este legitimat la LPS Satu Mare, unde îl are ca antrenor pe profesorul Dacian Nastai, instalat luna aceasta ca director al Centrului de Copii și Juniori al clubului Olimpia Satu Mare. În aceste condiţii, este foarte posibil ca în viitorul apropiat, Tony Kanaloş să fie cooptat în echipa secundă a clubului sau la juniori.

Vineri, reprezentativa Under 17 a României a disputat un meci de verificare împotriva lui FC Voluntari II (echipă de seniori), la Centrul de Fotbal Buftea. Antrenorul Bogdan Vintilă l-a folosit pe Tony în prima repriză, folosind următoarea formulă:

Suciu (46 Hodoroabă) (70 Poiană) – Dobre, Kilyen, Gîsă, Vlădescu – Costache (46 Casap), Tănase, Kanaloș (46 Ciobanu) – Mihalcea, Hagi-cpt. (46 Grecu), Jurj (46 Petre).

 Pentru ”tricolori” au marcat Petre (75, din penalty) și Mihalcea (88), când scorul era 3-0 pentru Voluntari II.

Selecționata de juniori a României continuă pregătirea pentru Turul de Elită, cu două jocuri amicale împotriva reprezentativei similare a Scoției, programate la Ayr, pe 24 și 26 februarie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.