Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Nou anunţ al Ministerului Transporturilor: drum expres Livada – Petea, până în… 2030

drum expresUltima variantă de Master Plan în Transporturi, definitivată în urma dezbaterilor publice, transformă mai multe sectoare de drumuri expres în autostradă. În total, planurile pe hârtie prevăd construcţia a 1.300 km de autostradă până în anul 2030.

Ministerul Transporturilor a prezentat ieri membrilor Comisiilor parlamentare de transport din Camera Deputaţilor şi Senat varianta actualizată a Master Planului de Transport, definitivată în urma dezbaterilor publice. Planurile pe hârtie prevăd construcţia a 1.300 kilometri de autostradă, până în 2030, dublu faţă de nivelul stabilit în formula iniţială a strategiei.
Sectoarele de drum expres care vor deveni autostrăzi sunt Sibiu – Piteşti; Târgu Mureş – Târgu Neamţ (va fi construit ca autostradă fazată, adică în primă fază drum expres, după care va fi îmbunătăţit ulterior la statutul de autostradă); Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni; Bacău – Paşcani.
Au fost propuse, de asemenea, mai multe sectoare de drum expres, care iniţial făceau parte din reţeaua drumurilor Trans Regio, precum: Dej – Beclean – Bistriţa, Nod – Livada – Satu Mare – Petea şi Alexandria – Caracal – Craiova (drum expres fazat).
Master Planul General este un document strategic integrat care va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi pentru perioada 2014-2030, fără acesta neputând fi accesate fondurile structurale pentru transporturi în următoarea proiecţie bugetară a Uniunii Europene, respectiv 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.