Rețete de post: Tofu în sos dulce de ardei iute și tăiței cu ananas

25 februarie 2015 | 0 comentarii

retete de postReteta asta e altceva. E usoara, aromata si exotica. Si o pregatesti cam in 30 de minute.

Ai nevoie de:

400 g tofu

250 g taitei mai lati

1 conserva de 500 g de ananas, taiat in cuburi

2 tulpini de praz

5 linguri sos dulce de ardei iute

4 linguri sos de soia

2 ardei kapia, feliati in dimensiuni diferite

3 linguri ulei

1. Pune apa fierbinte peste taitei si lasa-i sa se inmoaie timp de 15 minute. 

2. Taie tofu in forma de triunghiuri nu prea groase. 

3. Intr-o tigaie amesteca sosul de ardei iute, 2 linguri de sos de soia si 3 linguri suc din conserva de ananas. Adauga tofu si lasa-l 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa. La jumatatea timpului, intoarce tofu pe cealalta parte. Cand e gata, pune-l pe un platou si mentine-l cald. 

4. Strecoara taiteii. 

5. Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ardeii si 3 sferturi de din prazul taiat rondele si caleste-le pana cand ardeii se inmoaie. Adauga ananasul, sosul de soia ramas si taiteii. Amesteca si incalzeste la foc mic ingredientele Aseaza-le langa tofu si presara deasupra prazul ramas. 

Etichete: , , ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest