Risotto cu creveți

18 februarie 2015 | 0 comentarii

descărcare (6)Ingrediente:

500 g creveţi

300 g orez pentru risotto

1 ceapă

2 caţei de usturoi

1 l supă de legume (sau apă)

150 ml vin alb sec

100 g unt

ulei de măsline

pătrunjel verde

parmezan

sare şi piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Încinge 2-3 linguri cu ulei, aureşte ceapa şi usturoiul tocate fin şi adaugă orezul bine spălat în prealabil.

2. Amestecă să nu se prindă şi ţine-l pe foc până devine un pic transparent. În acest moment, toarnă un polonic din supa de legume (sau apă).

3. Pune şi 150 ml de vin şi lasă să fiarbă încet, până se evaporă alcoolul. Toarnă supă treptat, după ce zeama s-a absorbit complet. Când bobul de orez s-a fiert, nu mai adauga supă. Pune 2-3 linguri cu parmezan, sare şi piper după gust şi creveţii perpeliţi în tigaia în care ai încins untul (până au căpătat o culoare portocolie).

4.Servește risotto cu creveţi imediat, cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra. Un pahar cu vin alb, servit lângă acest preparat.

Sursa: www.ecuisine.ro

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest