Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Ziua Japoniei sărbătorită la Satu Mare

Ziua Japoniei (20)Ziua Japoniei a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare în cadrul unui eveniment organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare. Cu acest prilej, manifestarea a fost onorată de prezența ataşatului cultural al Ambasadei Japoniei la Bucureşti, Takamatsu Nobumitsu și președintele Asociației Cercul Prietenii Japoniei din Cluj, Kawai Katsutaro.

Evenimentul a avut menirea de a marca ziua Țării Soarelui Răsare dar și a promovării și cunoașterii culturii și a tradițiilor acestei țări insulare din îndepărtata Asie. Astfel spus, în incita Centrului de Creație au fost prezentate diferite figurine japoneze, picturi pe mătase, numite Kakejicu, două piese kimono, aranjamente ikebana, preparate culinare tradiționale japoneze precum și documente din colecțiile Bibliotecii Județene Satu Mare.

Totodată, au fost recitate haiku-uri românești și poezii ale regretatei Iulia Olaru în prezența prefectului Eugeniu Avram, ai reprezentanților Japoniei precum și a oficialităților sătmărene.

Ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei la Bucureşti, Takamatsu Nobumitsu s-a declarat încântat de prezența numerosului public sătmărean la acest eveniment și mai mult de curiozitatea acestora față de cultura japoneză, menționând că legăturile dintre Japonia și România sunt ”din ce în ce mai strânse” atât din punct de vedere cultural cât și economic.

După discurs, Takamatsu Nobumitsu a primit din partea Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului de Creație o diplomă de excelență pentru contribuția remarcabilă adusă la dezvoltarea relaților culturale cu județul Satu Mare.

În cadrul evenimentului, Kawai Katsutaro i-a încântat pe cei prezenți cu un cântec japonez, interpretat vocal dar și instrumental la chitară de el însuși. Nu au lipsit și faimoasele  kimono-uri, acestea fiind prezentate de două eleve sătmărence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.