Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Apel către sătmăreni pentru sprijinirea ucrainenilor afectaţi de război

delegatie ucrainaConducerea judeţului Satu Mare şi a Crucii Roşii au lansat astăzi un apel sătmărenilor să-i sprijine pe ucrainienii afectaţi de război cu pansamente, alimente, articole de îmbrăcăminte sau chiar bani, situaţia din ţara vecină fiind foarte gravă.

Noua şefă a administraţiei raionale Vinogradov, din regiunea Zakarpatia, Judit Petei, alături de o delegaţie a efectuat o vizită oficială la Consiliul Judeţean Satu Mare pentru a se cunoaşte şi a discuta despre protocolul de înfrăţire, aceasta declarând că a fost suprinsă de către propunerea lansată de către preşedintele Adrian Ştef de a demara adunarea de ajutoare pentru cele peste 1.000 de familii grav afectate în urma războiului.

Ştim bine că se fac înrolări, este front, se întorc acasă din păcate răniţi foarte mulţi, este o inflaţie foarte puternică. Facem un apel populaţiei, societăţii civile, către toţi cei care doresc, să se alăture acestui demers al Consiliului Judeţean în a putea aduna diferite lucruri care ar putea să-i sprijine pe prietenii noştri din Vinogradov“, a spus Adrian Ştef.

Vizibil emoționată, șefa administraţiei raionale Vinogradov, Judit Petei, a ținut să mulțumească pentru această campanie, ea explicând că situația este foarte grea, sunt foarte multe persoane care nu sunt nici măcar la nivelul de subzistență. Ea a amintit că populația din această zonă este pro-europeană, și se bazează pe sprijinul pe care îl vor da românii, și implicit sătmărenii, în privința dezvoltării pe seama proiectelor europene.

Directorul Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a ținut să precizeze că regiunea Zakarpatia a ajutat foarte mult municipiul Satu Mare la inundațiile din 1970 și acum ar fi un bun moment ca sătmărenii să întoarcă acest sprijin umanitar. Ea a spus că în fiecare zi, între orele 8-17 se pot face donații la sediul Crucii Roșii de pe str. Tudor Vladimirescu nr. 3. Va fi deschis și un cont unde se pot face donații în bani, se va apela și la sprijinul bisericilor pentru adunarea de fonduri.

delegatie ucraina 3

Peste 1.000 de familii tinere au rămas fără niciun sprijin. Au nevoie de foarte multe lucruri, având în vedere că este război, foarte mulţi capi de familie sunt duşi pe front, aceşti soldaţi au nevoie în primul rând de pastile care să purifice apa. Nu putem trimite apă cu TIR-ul. Au nevoie de foarte multe pansamente, sunt mulţi răniţi, mulţi morţi, vorbim de tineri de peste 20 de ani. Au nevoie de materiale septice, de apă oxigenată, o substanţă care face hemostază imediat ce se pune pe rană”, a declarat Rodica Borlan.

La sediul Crucii Roşii se mai pot dona alimente de bază neperisabile, materiale de curăţenie, îmbrăcăminte.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.