Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Campanie antidrog pentru elevi şi părinţi. Copilul tău consumă droguri?

Lansare Campanie  ”Alege constient,ISJ (13)Consilierii școlari, în colaborare cu profesorii din școlile sătmărene, vor desfășura workshopuri cu părinții elevilor claselor a IX – XII, pentru a le transmite mesajele lor cu privire la prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul conferinței de lansare a Campaniei antidrog ”Alege conștient” care a avut loc în Sala multimedia a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Consumul de droguri în rândul elevilor sătmăreni a devenit în prezent o problemă în județul Satu Mare, fără să se știe exact numărul de elevi consumatori de droguri și în special de etnobotanice. La conferința de lansare a Campaniei antidrog ”Alege conștient”, reprezentanți ai instituțiilor implicate în această campanie au declarat că în general părinții nu sunt suficient de informați cu privire la riscurile la care sunt supuși copiii lor în momentul consumului de droguri și mulți dintre ei merg pe principiul ”mie nu mi se poate întâmpla așa ceva”, fapt pentru care, pe lângă activitățile care se vor desfășura în cadrul campaniei antidrog, au fost incluse și activități de informare și pentru părinți.

”De multe ori copiii sunt victime ale celor care comercializează droguri dar pot fi victime și ale propriilor lor părinți și mă refer la acei părinți care nu exercită un control asupra copiilor, nu știu cum își petrec timpul și mai ales pe ce își cheltuie banii, devenind astfel copiii victime”, a declarat directorul Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Sînziana Cristea.

”Din păcate părinții în momentul în care aud la colț de stradă despre un eveniment, primul lucru care îl zic: copilul meu nu face așa ceva, copilul meu nu poate să fie implicat în asemenea situați! Problema este că se merge pe principiul mie nu mi se poate întâmpla așa ceva. O să încercăm să captăm și părinții pentru că ei sunt extrem de implicați și afectați dacă se întâmplă ceva cu copiii lor”, a spus reprezentanta IPJ Satu Mare, Simona Săndulescu.

În altă ordine de idei, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Camelia Iacob, a ținut să transmită un mesaj tinerilor sătmăreni cu privire la consumul de droguri.

”Consumul de droguri poate ucide, poate face ravagii și nu dăunează doar lor, consumatorilor ci și părinților. Afectează familia în general și afectează comunitatea”, a declarat Camelia Iacob.

Campania ”Alege conștient” se va desfăşura la nivel județean în perioada 12 – 27 martie 2015 iar beneficiarii direcți sunt elevii claselor IX -XII. Activitățile preconizate sunt diverse, copiii vor fi implicați în competiții sportive, vor lua parte la dezbateri televizate cu specialiști din diferite domenii pe tema consumului de droguri în rândul elevilor, vor face desene pe asfalt, concursuri de spoturi publicitare și afișe pe tematica antidrog, ore de dirigenție cu subiectul ”Decizia îmi aparține”, va ave loc caravana ”O zi în școala ta” și nu în ultimul rând se vor organiza workshopuri cu părinți.

Organizatorii campaniei antidrog sunt: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog , Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională în parteneriat cu Consiliul Județean, Instituția Prefectului și IPJ Satu Mare.

2 comentarii

  1. CJRAE Răspunde

    Campania antidrog "Alege constient!" 12 – 27 martie 2015

  2. CJRAE Răspunde

    Campania antidrog "Alege constient!" 12 – 27 martie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.