Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Controale în perioada premergătoare Paştelui

colegiu prefecturalColegiul Prefectural Satu Mare a decis astăzi înfiinţarea unei comisii mixte de control în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, formată din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, Direcţiei Agricole, Centrului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale cȃnd în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală și non animală crește, prefectul Eugeniu Avram consideră necesară dispunerea unor măsuri specifice, precum și intensificarea controalelor sanitare veterinare asupra modului în care: sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului  uman, precum și alte alimente de origine animală.

Astfel, în perioada 30.03.2015-12.04.2015 va fi asigurată permanența la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sȃmbătă și duminică, afișȃndu-se programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celalalte produse de origine animală, se va asigura supravegherea sanitar veterinară.

În scopul prevenirii încălcării legislației sanitare veterinare și protecției sănătății consumatorilor, sub monitorizarea Instituţiei Prefectului se vor organiza acțiuni comune de inspecție și control începând cu data de 23.03.2015. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.