Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Dezbatere pe tema noului Cod Fiscal la Satu Mare

Ovidiu Silaghi, Narcis Beciu (1)Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, a efectuat astăzi o vizită la Satu Mare, ocazie cu care s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Satu Mare într-o conferință având ca temă ”Dezbatere publică pe reforma fiscală, codul de procedură fiscală și codul fiscal.

Înaintea dezbaterii de la Camera de Comerţ, Cătălin Beciu a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele PLR Satu Mare, Ovidiu Silaghi, în care a explicat ce se doreşte prin noul cod fiscal.

Secretarul de stat a afirmat că acesta este cel mai bun cod fiscal din ultimii 25 de ani, prin acesta se va pune capăt atitudinii ostile a statului asupra mediului de afaceri.

El a mai subliniat faptul că se va modifica legislaţia cu privire la licitaţii, în sensul că se va introduce un proces verbal de bune practici între ofertanţi şi firmele subcontractante, deoarece au existat foarte multe probleme în trecut şi s-au câştigat licitaţii la preţuri de dumping. Astfel, zeci sau sute de subcontractanţi au intrat în faliment deoarece nu au mai fost plătiţi de către ofertanţi.

Ovidiu Silaghi a afirmat că noul cod fiscal s-a realizat cu o puternică amprentă PLR, Guvernul Ponta respectând programul USL scris de liberalii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu.

La Camera de  Comerţ au fost prezenţi peste 20 de oameni de afaceri interesaţi de noile modificări. Discuțiile au vizat, în primul rând, introducerea în Codul Fiscal a principiului “in dubio contra fiscum”, care, a spus Beciu, se introduce pentru prima dată în ultimul sfert de secol în România și va schimba raportul de forțe între Ministerul de Finanțe și mediul de afaceri, prin obligativitatea organelor de control fiscal ca atunci când există dubii în legătură cu interpretarea unei norme fiscale, contribuabilul să aibă parte de interpretarea fiscală favorabilă lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.