Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Eclipsa solară poate fi văzută din observatorul astronomic de la Colegiul Mihai Eminescu

eclipsa-partiala-de-soareVineri, 20 martie, între orele 11.00 – 13.00, porțile Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare sunt deschise pentru toți iubitorii sătmăreni de observare a fenomenelor astronomice, începând cu ora 11.00. Intrarea în curtea școlii se face prin poarta de pe strada Decebal.

În curtea Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare vor fi amplasate instrumente astronomice speciale (telescop, lunetă) pentru vizualizarea Eclipsei de soare care va fi vineri,  20 martie, între orele 11.00 – 13.00.

Elevii și profesorii Cercului de astronomie și astrofizică vor consilia vizitatorii interesați. Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare are Observator astronomic din 1912, an în care a fost finalizată actuala construcție a școlii.

Eclipsa de Soare se produce atunci când Luna acoperă Soarele, moment când  lumina celui din urmă nu mai ajunge pe Pământ, adică ne aflăm pentru un scurt timp în umbra Lunii.

Vineri se produce  o Eclipsă totală de soare, vizibilă parțial în țara noastră.

Conform calculelor specialiștilor, Eclipsa de soare din 20 martie începe la Bucureşti la ora 10.48 şi se termină 13.04, cu maximul la 11.55, cu 43% acoperire a Soarelui.

În următoarea seară, se va vedea planeta Venus, cel mai strălucitor astru după Soare şi Lună (înspre locul de apus al Soarelui).

Pentru cei care iubesc fenomenele astrale, le recomandăm ca în serile senine ale câtorva din lunile următoare, să fie atenți la faptul că pot vedea stele căzătoare, stele  strălucitoare, o planetă, două şi alte minuni cosmice.

Îi așteptăm pe toți sătmărenii interesați de spectacolul astral de vineri să vină să-l vadă din curtea Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.