Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Jandarmii sătmăreni vor asigura ordine publică la meciul FC Olimpia – Metalul Reşiţa

jandarmiSâmbătă, 7 martie a.c,  jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la meciul ce se va disputa pe stadionul Olimpia din municipiul Satu Mare, dintre FC Olimpia şi Metalul Reşiţa.

Este primul meci din Liga a II-a diputat în Satu Mare în acest an. Premergător returului competiţional, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare a avut loc o întălnire  la care au participat reprezentanţii asociaţiilor sportive din judeţul Satu Mare,  reprezentanţii cluburilor sportive şi a forţelor responsabile pe linia gestionării în condiţii de siguranţă a manifestărilor sportive.

Reprezentanţii Jandarmeriei Satu Mare împreună cu cei prezenţi au abordat subiecte legate de prevenirea şi combaterea violeţei în sport, cu ocazia returului competiţional 2014-2015, noile modificări ale Legii 4/2008, precum şi măsurile necesare reluării campionatului de fotbal Liga II.

Au fost aduse la cunoştinţă reprezentanţilor prezenţi la convocare  reglementările legale privind obligaţiile: responsabilului de ordine şi siguranţă publică, ale organizatorului de competiţii sportive, ale personalului de ordine şi siguranţă publică şi ale spectatorilor, dar şi modificările aduse cu privire la faptele de natură contravenţională. Sesiunea a fost una interactivă, toţi cei prezenţi abordând subiectele propuse cu scopul de  a oferi sătmărenilor competiţii sportive sigure şi fără incidente.

 Astfel, pentru a oferi sătmărenilor competiţii sportive sigure şi fără incidente, Jandarmeria reaminteşte spectatorilor că este interzis :

-să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă,

-să afişeze inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică,

          -să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori,

          -să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc,

          -să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

 Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul  jandarmilor prezenţi şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

2 comentarii

  1. ultras Răspunde

    Bani aruncati aiurea. Satmarenii sunt amici cu resitenii de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.