Ultima actualizare: azi, 09:47

Sport

Olimpia face egal cu liderul și își asigură calificarea în play-off (FOTO)

Olimpia Satu Mare-ACS Poli Timisoara (114)La capătul unui meci în care au ieșit în evidență mai mult greșelile de arbitraj și faulturile dure ale fotbaliștilor timișoreni, Olimpia a obținut miercuri un rezultat mare care îi asigură calificarea în play-off. Elevii antrenați de Tiberiu Csik au jucat cu foarte multă determinare și au controlat meciul aproape în totalitate. Cel mai bun om al meciului, sătmăreanul Adrian Sălăgeanu, a fost pericolul numărul unu pentru apărarea lui ACS Poli Timișoara, având mai multe ocazii bune de a marca. Specialistul în lovituri libere a nimerit bara în minutul 12 și l-a întrebuințat serios pe portarul Pap în mai multe ocazii. Din păcate, tot Sălăgeanu a fost singurul jucător eliminat de pe teren, în minutul 90 după un presupus fault la mijlocul terenului.

Pe lângă faptul că Olimpia a avut două lovituri de la 11 metri neacordate, după două hențuri ale apărătorilor timișoreni, prestația arbitrilor a fost îndelung fluierată de publicul prezent în număr mare la stadion. Centralul ploieștean, Adrian Illyeș, a lăsat un joc foarte permisiv, cu multe faulturi nesancționate, deși ACS este cunoscută pentru jocul foarte dur.

Cel mai tragic moment al partidei (aproape la fel de tragic ca și arbitrajul centralului) a fost accidentarea lui Ovidiu Popescu, jucătorul lui ACS Poli Timișoara. Acesta a părăsit terenul în minutul 60, după un contact dur cu Adrian Sălăgean, în urma căruia i s-a dislocat umărul. A fost transportat la ambulanță,  dar a fost nevoie de 20 de minute ca aceasta să părăsească stadionul, din cauza unor probleme de organizare.

La conferința de presă, antrenorul timișorenilor, Dan Alexa, a lăudat arbitrajul, ținând să amintească că ”nu vrea să vorbească despre ce arbitraje s-au făcut la Satu Mare”. ”De deplasarea de la Satu Mare mi-a fost cel mai frică. Și acum se vede de ce. Satu Mare are o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni. Punctul lor forte au fost loviturile libere, executate de Sălăgeanu”, a comentat Dan Alexa, la finalul partidei.

În concluzie, după rezultatele de astăzi întregistrate în seria a II-a a Ligii secunde, Olimpia Satu Mare își asigură prezența în play-off, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat. ”Noi ne-am atins obiectivul propus la începutul returului, calificarea în play-off, în ciuda tuturor piedicilor apărute. Ați văzut și meciul de astăzi. Băieții au demonstrat că au caracter și ca ne putem bate de la egal la egal cu liderul seriei. Asta ne dă speranțe pentru viitor și putem aborda cu tupeu play-off-ul”, a concluzionat antrenorul Olimpiei Satu Mare, Tiberiu Csik.

Următorul meci al ”galben-albaștrilor” va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în compania echipei FC Olt Slatina. Calificarea în play-off fiind deja rezolvată, este posibil să vedem mai mulți juniori în garnitura de start a echipei de pe Someș, în etapa următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.