Orez cu cartofi, în stil indian

12 martie 2015 | 0 comentarii

orez cu cartofiE o combinatie aparent ciudata. De obicei, ori e orez, ori sunt cartofi. 
Insa, daca iti place mancarea indiana, o sa iubesti reteta asta.

Ai nevoie de

                                                 * pentru 2-3 portii

  • 1 cana de orez
  • 6 cartofi medii taiati cubulete mici
  • 1/2 ardei verde, cubulete
  • 1 morcov, cubulete
  • ulei de masline
  • praf de chilli
  • coriandru macinat
  • cardamon macinat
  • un praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare, piper
1. Pune orezul la fiert in 2 cani de apa.

2. Prajeste chimenul intr-o tigaie in putin ulei de masline, vreo 20 de secunde. Cand semintele de chimen incep sa pocneasca, adauga cartofii si praful de chilli, cat doresti tu.

3. Adauga sare si soteaza-i pana cand cartofii sunt partial gatiti.

4. Adauga morcovii, ardeiul si condimentele si soteaza pana cand toate sunt gatite.

5. Amesteca orezul cu cele din tigaie. Adauga sare daca e necesar. 

Etichete: ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest