Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Prefectura a organizat un seminar privind înmatricularea mașinilor

SAMSUNG CSCPentru aplicarea unitară la nivelul județului a prevederilor legale privind înregistrarea vehiculelor la consiliile locale și clarificarea unor aspecte procedurale, joi, 26.03.2015, cu începere de la ora 10,00 Instituția Prefectului-Judeţul Satu Mare a organizat o sesiune de informare privind înregistrarea vehiculelor/înmatricularea vehiculelor. 

La acest seminar au participat responsabilii cu înregistrarea vehiculelor din cadrul aparatului propriu al primăriilor din județ. Informările din cadrul seminarului au fost susținute de specialiști din cadrul Instituției Prefectului – comisar-șef Teodor Airinei – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, respectiv managerul public Cristian Mariţa, precum și de reprezentantul Registrului Auto Român (RAR) – Reprezentanța Satu Mare – ing. Oșan Olimpiu. La seminar au participat şi directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, respectiv consilierul pe linie de afaceri europene din Instituţia Prefectului, Mircea Maior Ciocan.
Scopul acestei instruiri a fost de a clarifica categoriile de vehicule care se pot înregistra pe primării precum și procedura și documentele necesare pentru înregistrarea și luare în evidență a acestora. În același timp, reprezentantul RAR a clarificat aspectele privind omologarea și inspecția tehnică, subliniindu-se faptul că aceste operațiuni se pot face și în teritoriu, în momentul în care există între 6-10 solicitări dintr-o localitate, RAR se deplasează cu tehnica și cu specialiști. Astfel, cetățenii nu mai sunt obligați să aducă tractoarele, spre exemplu, în municipiul Satu Mare pentru control. În schimb, omologarea mopedelor nu se poate face decât la sediul RAR din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.