Ultima actualizare: ieri, 17:13
Locale

Riposta UDMR: Patru noi întrebări pentru primarul Coica

grup UDMR Satu mareCitind în presă declaraţiile primarului Coica, avem impresia că ele sunt file din povestea baronului Münchausen, nicidecum demne de declaraţiile unui primar de reședință de județ din Ardeal, cum este și Municipiul Satu Mare. Atacurile personale, devenite deja tradiţionale după revenirea domnului Coica din excursiile exotice din străinătate, au doar rolul de a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele reale ale Sătmarului. Pe această cale dorim să răspundem la temele de interes public:

Ne întrebaţi domnule Primar dacă municipiul avea strategie până acum: chiar şi Dumneavoastră aţi votat in calitate de consilier local în 26.03.2010, planul integrat de dezvoltare urbană (PIDU) care conţinea proiecte şi soluţii concrete de dezvoltare pentru municipiu. Este vorba de acele investiţii pe care chiar Dumneavoastră le inauguraţi din 2012 încoace şi se pare că doar cu astea vom rămâne şi până în 2016: proiecte de infrastructură conţinând peste 15 străzi în zona Solidarităţii şi zona Botizului, Centrul Tehnologic, reabilitarea clădirii Teatrului de Nord şi a Casei Meşteşugarilor, proiecte ISPA de zeci de milioane de euro, iar pentru a clarifica cine ce a dezvoltat, precizăm: atât pistele de biciclete existente cât şi sistemul de supraveghere stradală se datorează administraţiei anterioare, condusă de UDMR. 

Referitor la declaraţiile politice ale primarului: nu este atribuţia lui să catalogheze public pe consilieri folosind funcţia deţinută sau să se amestece în treburile interne ale unei formaţii politice, cum nici noi nu comentăm public jocurile subterane al vreunui partid sau scandalul cu inregistrarea audio ce a adus prejudicii de imagine oraşului nostru în mass-media naţională. 

Nu dorim să comentăm declaraţiile rostite la conferinţa de presă, deoarece nu putem cobori la acest nivel suburban. Insă dacă nu aveţi timp să ne ascultaţi în direct domnule Primar, vă adresăm câteva întrebări la care aşteptăm răspunsuri concrete în scris, nu declarații de presă: 

 • Vă rugăm să ne prezentaţi public, la următoarea şedinţă a Consiliului Local toate proiectele finalizate şi aprobate de către Consiliu, cum ar fi: Sala Polivalentă, bazinul de înot, al treilea pod peste Someş sau orice alt proiect pe care, – redând exact formularea domnului Coica – “l-aţi băgat la finanţare” la diferite ministere. 
 • Solicităm să ne prezentaţi public măsurile luate după sesizarea Curţii de Conturi privind prejudiciul de circa 1.5 milioane de euro în urma verificării lucrărilor pe drumul Sătmărel, precum şi suma totală cheltuită pentru acest tronson intre anii 2013-2015
 • Solicităm prezentarea proiectelor şi autorizaţiilor de construcţie pentru lucrările efectuate şi cele planificate privind amenajarea parcărilor publice, vă rog să precizaţi dacă aţi omis sau dacă aţi încălcat intenţionat prevederile Regulamentului de Urbanism Local? 
 • Pe baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii publice, solicităm să prezentaţi public componenţa delegaţiei la vizita “oficială” efectuată în Republica Populară Chineză şi cheltuielile publice aferente, împreună cu rezultatele acestei vizite “strategice”. 

În încheiere vă supunem atenţiei Dumneavoastră domnule Primar, lecturarea Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali, Art.49: “Aleşii locali sunt obligaţi să dea dovadă de cinste şi corectitudine…”

Cu respect pentru sătmăreni, 

grupul de consilieri 

UDMR Satu Mare 

47 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Domnilor consilieri Udmr nu a ti facut nimic 8 ani iar acum votati impotriva oricaror propuneri enite din partea primarului.De fapt ce intentii aveti?

  • satmarean Răspunde

   Ne-am saturat de intrebări şi răspunsuri ar trebui să puneți toți umăr la dezvoltarea acestui oraş.

  • eagles Răspunde

   cum adica nu au facut nimic ? Parcurile industriale au fost dezvoltate in regimul Ilyés,multe drumuri asfaltate ,modernizarea spitalei nou ,a spitalului de epidemie,policlinica……etc.Si precizez ca nu sunt udmr-ist.

  • tudor rusu Răspunde

   Strategia de dezvoltare a fost finantata din bani europeni si a fost rodul muncii a foarte mulți oameni competenți dar a fost respinsă de cativa consilieri iresponsabili pe care nu ai intereseaza comunitatea in care traiesc.

 2. cetatean maghiar Răspunde

  Felicitari primarului Coica pentru parcarile care inlocuiesc garajele construite ilegal.Udmr nu a facut nimic .

  • www Răspunde

   Scuze, dar proiectul cu parcarile s-a facut pe timpul lui Ilyes. In mare parte s-a si terminat pe timpul mandatului sau. Iar ramasitele de garaje s-au demolat abia acum dupa 3 ani de mandat de Coica. Atata-mi tu te rog un singur proiect initiat si REALIZAT de Coica.

 3. gogu Răspunde

  Pe mine ca sat.atean nu ma intereseaza in ce eccursii a fost primar sau autorizatiile cerute de Udmr important e sa se faca ceva in oras ca prea am stat pe loc cu guvernarea Udmr.

 4. dan Răspunde

  Ce tare-i asta cu ,, bagatu la finantare”! Asa , ca pentru prosti! Da asta nu Govor a patentat-o? El cu pretenu lui Dragnea…

 5. ZSOLTI Răspunde

  domnule primar daca tot ati angajat comentatori macar faceti un curs de alfabeticare cu ei inainte de a va proslavi

  • alin Răspunde

   La fel si tu trebuie sa participi in forta la cursul acesta de “alfabeticare” cum spui tu…. mama ei de alfabetizare …..

   • ZSOLTI Răspunde

    dupa nume la mine se iarta

    • Daniel Răspunde

     Nu prea se iarta ZSOLTI atata timp cat iti castigi si mananci painea in aceasta tara,care,chiar daca iti vine greu sa crezi,nu este ungaria(intentionat am scris cu litera mica!)

     • www

      Tu iesti doar un taran colonizat pe urbea asta, iar noi maghiarii avem o istorie aici. Nu uita ca Satu Mare NU a apartinut niciodata Ardealului, ci a UNGARIEI. Ce ar fi sa te muti dincolo de Carpati de unde ai fost plasat aici. (nu e valabil pentru toti romanii, doar prostului asta). Invat limba pe care o vreau eu, si vorbesc in limba pe care vreau cu semenii mei. Nu doresc sa jignesc nici un roman doar pe prostu asta.Cunosc mai multi Romani adevarati carora nu le doare gura sa vorbeasca ungureste, precum nici mie sa vorbesc pe romana.

   • Iulykő Răspunde

    Au avut ocazia opt ani să demonstreze ce sunt in stare si primar si majoritate in CL dar 0 barat.

 6. matroz Răspunde

  Cu consideratie pentru udmr,dar ii credeam mai pragmatici si de ce nu mai inteligenti.Neavand argumente valabile aduc in discutie stifturi de adormit Masculik si Gergo!Eu cred ca ar trebui sa-si apere corect sansa din opozitie -si chiar trebuie s-o faca.Si ce vedem: aceleasi atacuri tembele la olteni,ca e primarul oltean,la romani pentru ca nu sunt unguri,la moldoveni ca nu sunt ceangai sau macar secui.Limbajul acesta super-jobik,nu face decat sa va indeparteze de oras.Identic bucurestenii ar trebui sa-i apostrofeze zilnic pe ungurii pe care soarta i-a pus acolo?Ca doar n-a fost si Bucurestiul municipiu-stiti ce inseamna- facut pe sub mana de Atilla?Si domnul Ilyes a fost in strainatate,si daca ce?Nici chiar EL nu facut aproape nimic din ce a vazut acolo !Tot asa nici udmr nu mai merita la primarie!!!
  De ce nu spuneti de exemplu ca azi pe asa zisa groapa…se plimba masinile bancilor ca pe bulevard,ca din cauza prostei executii etc.
  De ce ii puneti in carca lui Coica,Dacia ,Filarmonica etc cand voi ati luat lacase de cultura pentru care primaria plateste chirii aiuritoare?De ce nu sunteti cinstiti?

 7. Ion Răspunde

  Domnilor, domnilor! Subtire de tot replica. De ce nu mergeti putin sa vedeti M16? Sa vedeti ce a lasat Ileis si ce e acum. Drumul la Satmarel e asfaltat, cei care locuiesc acolo stiu. Primarul a spus de multe ori ca proiectele incepute inainte trebuie terminate. ce voiati voi, sa le abandoneze Din pacate, au fost subtiri si nu se vede mai nimic, asa cum nu s-a vazut mai nimic in ultimii 10 ani in care voi ati gazdalit. Proiectele ISPA erau proiecte de preaderare. Cum se face ca voi le derulati la 4 ani dupa intrarea in UE? De harnici ce ati fost? Realitatea este ca politica udmr a fost paguboasa pentru satmareni si asta din cauza ca e axata pe interese etnice si nu pe bunastarea comunitatii in ansamblul ei. Ceea ce faceti voi face ca sa dispara competitia reala si sa impiedice functionarea normala a administratiei la satu mare. Iata care este adevarul despre ocuparea ultimului loc din Transilvania de catre Satu Mare!

  • Norick Răspunde

   Acuma pe bune @Ionele tie-ti place cum arata micro 16 ?? Crezi ca asa arata un cartier din Europa civilizata ?? Of of .. .-D

   • Ion Răspunde

    Oricum cartierul arata mult mai bine si mai civilizat decat pe vremea lui Ilyeş.Sau nu se vede?

    • Norick Răspunde

     Eu ceea ce vad sunt : borduri,asfalt,borduri asfalt si inca putin asfalt (se poate numi si parcare)… Pentru Tine asta civilizatia ?? 😀
     P.S. decat sa bati joc de munca ,mai bine sa nu faci nimic 😛

 8. ZSOLTI Răspunde

  matroz nu incerca sa denaturezi obiectiile punctuale si sa faci o treaba etnica din aceasta disputa prostia si incompetenta nu are etnie

  • matroz Răspunde

   @@Zsolti:Muica,nu eu fac,voi fara argumente va faceti mai mult rau decat sunteti in stare sa duce-ti.Eu am lucrat cu Ilyes.A facut cat a putut,cat a stiut si poate cat a fost lasat sa faca!A-l ridica in slavi mai mult,inseamna a-l demoniza,a-i denatura mult-putinul facut,facandu-l sa se simta ca dracu la minciunile voastre.Aduceti argumente si vedeti ca sacul va e gol.Cascati ochii si vedeti ce face Coica si judecati tot la fel.Dar a va cere voua sa fiti impartiali e ca si cum ar trebui sa recunoasteti ca Ungaria incepe dincolo de Tisa!

 9. Laszlo Răspunde

  Adio autonomie ungurilor ! !

 10. petre contru Răspunde

  Realitatea este urmatoarea: Coica e cel mai bun primar.

 11. unu Răspunde

  Esti varza,CoiCa!Inafara de parcari si cateva strazi,nu ai facut nimic.Mars,cocosatule..

 12. deejay 112 Răspunde

  :))) Mai boilor cu gura mare!! 😛 Raspundeti sau puneti-l sa raspunda pe COIca cojak la intrebarile puse!!!! ca de promis a stiut sa promita centura de ocolire si sala polivalenta si minuni… si?!?!?!

  • viorel Răspunde

   Pe cine intereseaza intrebarile consilierilor UDMR?Oraşul a progresat şi aceşti cativa consilieri incearca sa opreasca evoluția oraşului.

   • deejay 112 Răspunde

    :))) ce prostii vorbesti mai viorele?!?! UNDE A PROGRESAT, CE A PROGRESAT? AAA DA. A PROGRESAT IN NUMARUL DE GROPI SI MIZERIE, IN REST IN CE A MAI PROGRESAT SATUL ASTA MARE? VAI SI AMAR DE NOI 🙁

  • petrica mare Răspunde

   Asta e treaba sa injuri sa acuzi sa jignesti toate acestea ar trebui să compenseze lipsa de idei si prostia celor care nu au facut nimic pentru acest oraş.

 13. POP Răspunde

  COICA=0 ILYES=0 SATU MARE= ORASUL 0!

  • popica Răspunde

   E mare diferență intre cei doi primari se vede clar Coica a fâcut multe lucruri pentru Saru Mare.

 14. joker Răspunde

  Strada A.Iancu era programata la curatat pe 27 noaptea….toti ne am conformat am lasat libera strada…dar pacalicii nu au mai venit!!!! Asa ca strada tot jegoasa prafuita deplorabila a ramas.e normal asa ceva???

  • altu Răspunde

   nu il intereseaza pe costel daca ti-e curata strada sau nu, au curatat cateva strazi ca sa nu se spuna ca nu au facut nimic si in rest il doare pe el undeva.

 15. unu Răspunde

  Joker…si asta a fost un priect al lui Cojac,dar nu a tinut smecheria.Adica..dupa prima seara de actiune,strada nu a fost mai curata.Vroia si el sa mai faca ceva in pentru oras..Fa-ti numa parcari in fata cabinetelor de pe Lucian Blaga..Coica!..tu platesti taxa pentru parcarea masinilor tale?Sau “ambulantele” sunt scutite de taxe?

 16. adrian Răspunde

  un infractot ,un hot ,un mincinos,un curvar un sudist imputit .Ghici cine este oare ?

 17. borhidan sorin Răspunde

  nu se poate sa vedem ca suntem pe ultimele locuri in tara intr clasament al oraselo , si sa mai ved ZILNIC acelsi sau aceeasi maxim 2 postaci care il ling in fund pe edilul orasului , domnilor care lingeti funduri , da unde este podul?? da centura?/ da sala polivalenta ..?? sunteti o rusine sa aparati acest primar care nu a facut nimic. la fel nici ordinarul ala de ungur , care a retrocedat toate cladirile catolicilor , dara sa lingi atita dosul unui edil posibil condamnat mi se pare de -a dreptul JENANT

 18. Norick Răspunde

  Cåta frustrare si nesimțire dar oricum vă bate Coica de vă asculță cu urechea la alegeri.

  • Norick Răspunde

   Auzi pacaliciule.Dar un alt nickname n-ai gasit ??Nu esti in stare sa ai unu separat,care sa te caracterizeze? Daca si un pseudonim trebuie sa furi,atunci m-ai lamurit cu caracterul tau.Felicitari ! 😀

 19. George Si Gabriela Dănilă Răspunde

  ha ha..nu are timisoara, cluj sau iasi metrou, vreti metrou in satu mare? =))

 20. Stefan Răspunde

  Poate odata,cand omul de rand o sa inteleaga ca doar performata conteaza o sa progreseze si acest amarat oras ,cine crede ca Satu Mare e pe drumul bun se inseala,poate daca ne raportam la primarul precedent vedem ceva ceva,dar e foarte putin ,vizitati alte orase si o sa vedeti ca suntem pe nicaeri,sa nu vorbesc de strainatate,oameni buni vai de capul nostru cu conducerea orasului actual ,nu va bucurati cei care ati condus voi ati fost si mai …
  Din partea mea pote sa vina si Bin Laden nu ma intereseaza,doar un lucru ma intereseasa sa arate odata Satu Mare ca un oras adevarat.

 21. matroz Răspunde

  @www:banuiesc ca esti unul care inca nu si=a gasit stramosii!Cum cum mama dracului poti gandi asa ceva,dar sa mai si scrii!Cu mintiuca de satmarean venit si tu de undeva,ar trebui sa alungam locuitorii pentru ca nu vorbesc limba cailor!!!Asta-i in capul tau fara de minte,solutia ca oresul NOSTRU ,boulene,sa arate altfel decat dupa administratie ungureasca si acum si dupa un primar roman?Luati-va prostul de aici pana nu-i tarziu!

  • www Răspunde

   Limba pe care o vorbesc are peste 1000 de ani.Limba romana s-a faurit pe la mijlocul anilor 1700, deci abia de vreo 300 de ani. Inainte era ceva romana vorbita ce se numea romana vulgara. Nici abecedar nu ati avut. Iobagi ati ramas si pana in ziua de azi, fara demnitate.Va fura toti care vin (vezi Ceusescu, parlamentarii de azi,etc etc) .Asa ca mai bine limba cailor. Pe de alta parte am raspuns doar postacului acela imbecil. Nu trebuia sa o iei pe tine. Vezi ce prost esti:))))

   • matroz Răspunde

    @WWW:mai neica nimeni tu mai citesti ce scrii?Am inteles esti primul intelept intre maghiari.Gata hai noroc si ce-a zis Petre.Tu si tot neamul tau sa aveti parte de „sarbatori fericite,in liniste si intelepciune”

    • www Răspunde

     Asa sa fie,rost n’are sa ne tot jignim si nici nu ar fi trebuit sa raspund mai sus unei provocari nationaliste.Dar asta e.Merci de urari de asemenea va doresc de Florii numai bine, si tot asa intelepciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un sătmărean a câştigat 800 de euro la radio

Un sătmărean a câștigat astăzi premiul cel mare în valoare de 800 de euro în cadrul concursului ”Dublu sau Nimic”,...

Închide