Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Romeo Nicoară: PNL pe calea reformei radicale, PSD rămâne protectorul corupților

romeo nicoaraLuni 16 martie, Biroul Permanent Național PNL a decis schimbarea statutului partidului, pentru a limita accesul membrilor care au probleme cu justiția la funcțiile interne și mai ales la cele din stat și administrație. În acest mod, PNL pune în concordanță principiile de funcționare internă cu ceea ce deja a cerut în Parlamentul României: o atitudine clară de susținere a luptei împotriva corupției. Este principala cerere a românilor și ne-am asumat-o încă din alegerile prezidențiale alături de președintele Iohannis. Dorim ca românii să vadă că nici un conducător nu este mai presus de lege și e tratat egal de justiție și de instituții.

PNL își asumă reforma internă și va modifica statutul pentru a limita accesul la funcții al celor aflați în diverse stadii ale proceselor penale.  Începând de la sfârșitul acestei luni, atunci când modificările statutului  vor fi adoptate de către Consiliul Național,  PNL îi va suspenda pe acei membri care au sentințe de condamnare la prima instanță sau asupra cărora s-au dispus măsuri preventive, arest preventiv sau la domiciliu. Toți membri de partid care au probleme penale vor fi suspendați imediat în cazul în care se află sub anchetă penală sau radiați dacă asupra lor s-a pronunțat justiția cu o sentință definitivă de condamnare.

PNL-ul este un partid respectabil, serios și nu vom compromite istoria și tradiția lui acceptând în rândurile noastre membri care au călcat pe lângă lege. Trebuie să înțelegem că atâta vreme cât există anchetă penală asupra unui membru de partid acesta trebuie suspendat până când instanța se pronunță. În cazul în care este achitat atunci acel membru poate să își reia activitatea de partid fără nici o problemă.

La polul opus, PSD a ales să rămână captiv într-un lanț al slăbiciunilor și ezită să facă un pas decisiv, să se reformeze. Victor Ponta și partidul său aleg să protejeze corupții și să fie la cheremul baronilor locali. Modificările la propriul statut, în același sens al limitării accesului penalilor la funcții, sunt respinse de majoritatea liderilor PSD. Deși declară în fiecare zi că doresc să se schimbe, acestea rămân doar vorbe goale. Dovadă sunt și voturile PSD din Parlament prin care își protejează colegii de justiție. Doar anul acesta, PSD i-a salvat pe V. Vosganian, L. Borbely și probabil se pregătește să îl salveze și pe prietenul lui Ponta, Dan Șova.

PNL a propus în Parlament ca cererile venite din partea justiției să fie tratate cu rapiditate, simplu și transparent. PSD se opune, dând dovadă astfel de o atitudine și gândire învechite, dar mai ales de ignoranță față de voința românilor de reformare a clasei politice.

Romeo Nicoară
Deputat PNL

4 comentarii

  1. figaro Răspunde

    Ce poate sa spuna un demagog? Demagogii… evident.

  2. filu Răspunde

    Cum poti sa spui astfel de demagogii cind ai linga tine un secretar executiv declarat incompatibil ,,ai consilieri locali,, primari,,cu dosare penale ,,esti un papagal omule

  3. romika minciunika Răspunde

    da’ BMW-ul pe care-l conduceti de ce nu apare pe declaratia de avere? Sau macar firma proprietara pe declaratia de interese?

  4. romika minciunika Răspunde

    Si tacerea e un raspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.