Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Sătmărean scos din Someș în ultima clipă. Accident sau sinucidere?

smurd4Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost salvat astăzi de la moarte, trupul lui a fost zărit în râul Someș de un pescar care a sunat de urgență la 112. Nu se cunoaște dacă acesta a vrut să se sinucidă sau a căzut accidental în apă.

Bărbatul a fost scos din apă de pompieri, iar echipajele de la Ambulanță și SMURD au reușit să-l resusciteze, fiind dus apoi la Spitalul Județean Satu Mare.

Pescarul salvator a declarat că a văzut trupul bărbatului plutind pe apă dar nu știe dacă bărbatul a sărit sau a căzut în apă.

În acest an, la Satu Mare s-au înregistrat patru persoanea care fie s-au sinucis, fie au încercat să se sinucidă aruncându-se în Someș. Dintre acestea, o persoană decedată, două persoane salvate de la înec, iar o persoană a fost convinsă de polițiști să nu se arunce în Someș de pe podul Golescu.

Redăm în comunicatul ISU Satu Mare:

În cursul zilei de azi, în jurul orei 12:39, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre o persoană căzută în apele râului Someş.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu o echipă de intervenţie la acţiuni de salvare de la înec sau degajări de persoane înecate şi un echipaj de prim ajutor tip S.M.U.R.D.

Personalul sosit la faţa locului, a constatat că în apa rece a râului se afla o persoană în stare de hipotermie şi inconştienţă, aceasta fiind extrasă de urgenţă din apă de către pompieri.

În sprijin, au sosit un echipaj de terapie intensivă S.M.U.R.D. şi o ambulanţă din cadrul serviciului de ambulanţă judeţean (S.A.J. Satu Mare).

Salvatorii au trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare a pacientului, concomitent cu încălzirea corpului acestuia, iar, ulterior după apariţia primelor semne vitale acesta a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.

               

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.