Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Sătmărenii din Roma, ținta unui nou atac xenofob

masina incendiata roma 11Românii sunt ținta unor atacuri rasiste la Roma! Deja sunt 9 cazuri, în doar o săptămână, de mașini ale românilor care lucrează la Roma care au fost incendiate, anunță știripesurse.ro. Totul pare că are loc pe fondul declarațiilor xenofobe din ultimul timp ale Partidului Liga Nordului.

MAE și Ambasada României au fost anunțate și au fost făcute plângeri la Carabinieri.

Aflat la fața locului, deputatul de Diaspora Aurelian Mihai, acum membru PNL, a declarat pentruSTIRIPESURSE.RO că: ”E îngrijorător ceea ce se întâmplă. E vorba despre două familii din Satu Mare, oameni liniștiți și la locul lor care își vă de serviciul lor și care pățesc astfel de necazuri. Eu sunt la fața locului. E a noua mașină arsă și ceea ce se întâmplă e inacceptabil.

Au fost depuse plângeri și Carabienierii cercetează acest lucruri și sper să ducă ancheta până la capăt. În caz contrar, statul român trebuie să acționeze altfel. Oamenilor le e frică și ne-au cerut ajutorul. Am sesizat și MAE și Ambasada României la Roma și voi cere măsuri împotriva acestui partid xenofob, Liga Nordului, atât la București, cât și la Bruxelles”.

Duminica trecută, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la un incident care a avut loc dimineața, în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare de Satu Mare au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

 

2 comentarii

  1. Hahahaaa Răspunde

    BRAVO italienilor. Carati-va acasa si nu mai furati si faceti smecherii in toata lumea. Nimeni nu va iubeste. Si inca va mirati cand toatalumea va cunoaste deja si nu va accepta 😛 :))))))

  2. Nume Răspunde

    tare mi-e ca asta miroase a reglare de conturi intre unii si altii romani de-ai nostrii…mare pacat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.