Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Seră și locuri de muncă pentru copiii stăzii

descărcare (6)Tinerii sătmăreni cu probleme grave în incluziunea în muncă vor avea posibilitatea de a învăța să muncească și să ajungă să aibă un loc de muncă printr-un proiect demarat de către Asociația Stea și sprijinit de către Primăria Satu Mare. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către primarul Dorel Coica împreună cu directoarea Asociației Stea, Cristina Bala.

Potrivit directoarei Asociației Stea, este vorba despre proiectul ”Start pentru incluziune socială prin muncă” prin care li se oferă posibilitatea tinerilor străzii să învețe să muncească și să să facă acest lucru într-un mediu protejat. Mai mult, aceasta a declarat că este un program de terapie ocupațională prin horticultură care pe termen lung ”sperăm să-l dezvoltăm într-o adevărată afacere de economie socială unde persoanele care nu-și găsesc locul în condițiile normale pe piața forței de muncă să poată totuși să obțină un venit și să aibă un salariu, ca pe viitor să nu fie o povară pentru comunitatea noastră”.

Primarul Dorel Coica a declarat că s-a identificat un teren în Satu Mare care va fi acordat Asociației Stea în vederea desfăşurării programului de terapie prin horticultură, program ce face parte din proiectul anterior menţionat şi care presupune înfiinţarea unei grădini şi a unui solar pentru copiii străzii. De asemenea, primarul a anunțat că a convocat o ședință extraordinară în care urmează a fi aprobat proiectul de hotărâre privind acest teren.

”Am reușit să identificăm un teren în Satu Mare, pentru că există un proiect care trebuie finalizat în data de 30 martie. Avem un teren, colegii noștri din Consiliul Local știu unde se situează și fac un apel consilierilor, că am convocat vineri o ședință extraordinară, și îi rog să vină pentru a fi o ședință validată. În această ședință punctul important este atribuirea spre fundația Stea a unei porțiuni de teren unde dânșii își vor dezvolta acest proiect”, a spus Dorel Coica.

Terenul care urmează să fie dat în folosință gratuită Asociației Stea este situat pe strada Curtuiuş, în suprafaţă de 1439 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.