Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Shapes and Shadows la Muzeul de Artă

expozitie foto, Robert Costea, Muzeul de Arte (31)Artistul fotograf Robert Costea şi-a deschis astăzi la Secţia de Artă a Muzelui Judeţean Satu Mare expoziţia ”Shapes and Shadows”, care conţine mai multe imagini cu nuduri de femei.

El a lucrat de doi ani la această expoziţie, selectând 28 din cele peste 2.000 de instantanee ce le-a realizat.

“Nu este ideea originală pentru că nu am reuşit să găsesc oameni disponibili pentru un asemenea experiment. Ideea originală era alta, n-am s-o dezvălui că poate la un moment dat am să reuşesc s-o duc la bun sfârşit aşa cum am gândit-o iniţial. Am ajuns la expoziția aceasta în ideea în care suntem între 1 şi 8 martie şi m-am gândit să fie un fel de cadou din partea mea pentru toate doamnele”, a mărturisit Robert Costea.

Artistul susține că prin acțiunile sale, și implicit prin această expoziție, își dorește să revitalizeze viața culturală din oraș.

“Eu mi-aş dori să le punem în vânzare şi din banii obţinuţi să încercăm să revitalizăm puţin viaţa culturală din oraşul acesta care, ca să mă exprim frumos a decedat”, a mai spus artistul.

Ideea proiectului are ca sursă de inspiraţie un articol de acum câţiva ani, publicat pe un site american, având ca temă imaginea deformată, datorită retuşării excesive, a corpului uman care ajunge la public via canalele media (indiferent de natura acestora).

Proiectul s-a finalizat destul de greu datorită dificultăţilor întâmpinate, în special atunci când trebuie să găseşti modele care să fie deschise şi dispuse pentru acest gen de fotografie.

Lucrările expuse sunt cu vânzare, iar suma rezultantă va fi donată unui ONG care are ca obiect de activitate acţiuni cultural-sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.