Ultima actualizare: azi, 19:32

Sport

Surpriza etapei: Olimpia învinge ocupanta locului secund Metalul Reșița

Olimpia - Metalul Resita (43)A doua etapă a returului Ligii 2 a oferit foarte multe surprize pentru microbiști: noua echipă a lui Adrian Mihalcea, ACS Berceni, conducea la pauză cu 2-0 la Suceava în fața Rapid CFR-ului și a pierdut pe final cu 3-2; Farul Constanța avea un avantaj de 3 goluri la pauză în meciul cu FCM Dorohoi, iar la final a rămas doar cu un punct din această întâlnire după ce scorul arăta 3-3, iar liderul seriei a II-a, ACS Poli Timișoara, a fost aproape să plece învinsă de pe terenul Bihorului, reușind să egaleze în minutul 86.

Dar poate cea mai frumoasă surpriză a fost oferită de echipa fanion a județului Satu Mare. Olimpia a primit sâmbătă vizita ocupantei locului secund din seria a II-a a Ligii 2, Metalul Reșița, într-un meci în care „galben-albaștrii” erau văzuți de casele de pariuri drept victime sigure. Nu a fost să fie așa și la finalul unui meci disputat până în ultimele secunde, gruparea sătmăreană a ieșit victorioasă. O victorie foarte importantă în lupta pentru accederea în play-off, cu atât mai mult cu cât a fost obținută în fața ocupantei locului secund în serie. Meciul a beneficiat de o asistență numeroasă, fiind prezente și o mulțime de reprezentante ale sexului frumos, mai ales datorită deciziei clubului de a oferi intrarea liberă la un meci așa de apropiat de ziua de 8 Martie. Cele două galerii, Sezione Ostile și Commando Oli, au fost prezente și au susținut echipa, ca de fiecare dată.

Olimpia a început cu Anca-Trip în poartă, Muntean, Florin Mureşan, Heil și Iuhas în apărare, Onicaş și Villand la închidere, iar atacul format din Romario Rus, Faur, Bic și Bujor vârf de careu. Meciul a început cu echipa sătmăreană aruncându-se în atac, Bujor testându-l serios pe portarul-căpitan Zimmermann în minutele 13 și 15, cu două șuturi plasate. Olimpia domină prima repriză, iar reșitenii rămân periculoși pe contraatacuri, fără însă ca vreuna din echipe să reușească deschiderea scorului. Cel mai evident lucru a fost faptul că atacurile echipei încep să se lege, jocul este cursiv și incisiv, iar combinațiile dintre vârful Bujor și oamenii din spatele său încep să dea roade. Un mare plus este revenirea de formă a lui Faur din ultima perioadă, precum și maturizarea unor jucători ca Bic și Romario Rus.

Repriza a doua debutează cu un moment așteptat de foarte multă vreme de publicul sătmărean: intrarea pe teren a fostul campion al României, Adrian Sălăgeanu. Acesta a fost introdus de Tiberiu Csik în locul lui Ovidiu Bic, pentru a executa o lovitură liberă din apropierea careului, dictată în favoarea Olimpiei cu câteva secunde înainte. Din păcate, execuția nu s-a finalizat cu gol, dar „Sălă” a intrat foarte bine în meci, facând legea pe banda stângă. Este același jucător rapid și tehnic, capabil să trimită centrări în forță și șuturi bine plasate spre careul advers; care ne-a încântat cu evoluții superbe în Liga 1. Același Sălăgeanu îi pune mingea pe cap lui Romario Rus în minutul 64, dar acesta nu reușește să îl învingă pe Zimmermann. Între timp pe teren întră Feier în locul lui Bujor și Selagea în locul lui Faur. Reșițenii gâfâie pe finalul de meci și echipa lui Tiberiu Csik profită pe finalul de meci: Romario Rus într-un moment personal aproape magic driblează trei adversari și îi pasează proaspăt intratului Selagea care marchează primul său gol pentru Olimpia. Publicul simte momentul bun al echipei și aproape tot stadionul cântă pentru a susține finalul de meci. Poate tocmai din acest motiv, ultimele zece minute ale partidei sunt presărate de faulturi dure și intrări la limita regulamentului. Lucrurile aproape au luat o turnură dramatică în minutul 90, când Tătaru și Mureșan se lovesc cap în cap și ambii rămân întinși pe gazon minute bune, ridicându-se doar după îngrijiri medicale intensive și după ce le este aplicat câte un bandaj. Reșițenii forțează egalarea, dar Olimpia reușește să se apere eficient.

La finalul unui meci disputat și foarte tacticizat, Olimpia reușește să câștige cele trei puncte puse în joc datorită unui așezări foarte bune și a faptului că, spre deosebire de jocurile trecute, aproape toți jucătorii au făcut si partea ofensivă, cât și cea defensivă. Antrenorul Tiberiu Csik a demonstrat că știe cum să gestioneze meciurile importante și cum să le transmită eficient instrucțiunile tactice jucătorilor.

Etapa viitoare, Olimpia se deplasează la Oradea unde va întâlni echipa locală, FC Bihor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.