Adrian Ștef vrea să schimbe numele județului Satu Mare. Cum votaţi?

29 aprilie 2015 | 139 comentarii

Adrian Stef (1)Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că va face demersuri pentru schimbarea denumirii judeţului din Satu Mare în Sătmar. Ştef consideră că numele de “sat mare” nu i se potriveşte judeţului iar prin denumirea de Sătmar s-ar restabili vechea denumire din perioada interbelică.

Nu este corect să porţi denumirea de Satu Mare. Ce suntem noi, sat mai mare? Municipiul poate să fie Satu Mare, nu avem nimic împotrivă, dar judeţul şi în perioada interbelică a fost Sătmar, Szatmar, Sathmar. M-au acuzat unii că maghiarizez judeţul, dar nu e aşa, în română e Sătmar, în maghiară e Szatmar, şi în germană era Sathmar. În Maramureş trăiesc maramureşeni, în Bihor bihoreni, numai în Satu Mare trăiesc sătmăreni dar numele judeţului e altul, noi atunci ar trebui să fim satumăreni. Dacă noi suntem sătmăreni judeţul ar trebui să se numească Sătmar. E o regulă simplă. Trebuie să mergem înapoi să vedem, numele judeţului e corect? Nu. Nu ar încurca pe nimeni. Ar trebui organizat un referendum. Se poate organiza în aceeaşi perioadă cu alegerile locale, eu la asta m-am gândit. Schimbarea de nume mie mi se pare de bun simţ. Voi face demersuri pentru schimbarea denumirii“, a afirmat Adrian Ştef.

Preşedintele CJ a precizat că a fost încurajat să facă această schimbare atât de români cât şi de cei de etnie maghiară sau germană.

PortalSM vă provoacă la un sondaj de opinie privind intenția de a se schimba denumirea județului Satu Mare în Sătmar.

Dacă va fi organizat un referendum, cum aţi vota?

Votul vi-l puteți exprima aici!

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (139)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. otto spune:

  Eu as vota simplu! Demiterea lui Stef! Multumim!

 2. lili spune:

  Poi mai este vreun dubiu ca Domnul Stef are cetatenie maghiară?

 3. Bálint spune:

  Ma Stef Adrian, primul rand schimba numele ta pe Adrián, si lasa smecheria asta, numele Satu Mare e bine asa. Nagyon viszket nektek ott a Megyei Tanácsnál???

  • Emilia spune:

   Balint esti baiat destept, dar “Satmar” e-n limba romana. fii ZEN !!! trebuie sa-ti iubesti aproapele…fie el si ungur ! :) :) :)

 4. penibiliceanu spune:

  a inceput campania?

  • Emilia spune:

   “Satmar” !!!! Da ! De acord !!!! Oare de ce l-au schimbat in “Satu Mare” ?

   • LILI spune:

    Satmar?!
    La radacina acestui cuvant,vedem tot un SAT!
    Cu alte cuvinte tot Marie dar cu alta palarie…)))

   • toma spune:

    Satmar citit ungureste!

    • Satu Mare spune:

     Satmar provine din traducerea veche(de pe vremuri) a cuvantului Szatmar(pe ungureste), pe cand judetul Szatmar mai cuprindea si o parte a judetului Debrecen de pe teritoriul de azi al Ungariei! Simple! Retardatul nu are alte preocupari, suntem in topul cu cele mai mici salarii din tara, job-uri putine, drumuri renovate anual (fara rost, tot proaste sunt). Gropile si denivelarile apar dupa 1-2 saptamani de la receptia lucrarilor. Asta ar terbui sa il preocupe… Dar unde nu este nici Domnul nu cere! Iar daca concetatenii vor fi prostiti din nou de mici, spectacole, nici in urmatorii 4 ani nu o sa avem un judet mai prosper. Judet la granita a 2 tari (ungaria si Ucraina) dar tot saraci suntem.Iar investitorii nu o sa vina sa il vada pe Stef sau pe primar, ca dupa prima intalnire fug toti pe alte meleaguri! Din pacate…

     • Maria spune:

      Satmar vune din alaturarea cuvintelor “sat” si “mare”-fara nicio legatura cu limba maghiara.In limba maghiara “sat mare” se zice “nagy falu”.”Satmar”,Satu Mare si “Szatmar” sunt variante ale unuia si aceluiasi nume romanesc.

 5. si mie mi s.ar parea de bun simt sa veniti idei mai inteligente, demne de un presedinte de consiliu. Domnu Stef nu uitati ca sunteti la cravata s costum ,nu la un "bambilici"in curtea blocului!!!!!!!

  • adrian pop spune:

   Toata stima domnule presedinte ! Va sustin in continuare! Sunteti mereu plin de surprize si pus pe fapte mari ! :) “Satmar”!!! :)

 6. Bálint spune:

  @Istvan Keresztesi: jobb lenne ha inkább a magyarságot támogatnád, nem ezeket a hülyeségeket…

 7. Szilvia Vad spune:

  Slava domnului ca domnul Stef nu are alte treburi mai importante…

 8. Szilvia Vad spune:

  Slava domnului ca domnul Stef nu are alte treburi mai importante…

 9. nime spune:

  Balint dute in ungaria daca vrei sa fi condus de unguri ca nu e departe granita :D svf de unguri ….

  • Bálint spune:

   @nimeni: Adrián Stef ara cetatenia maghiara ugy hogy vigyázz ce spui :))

  • norbi spune:

   Carei treaba bre… Vrei sa f… Unguri când colo eu sunt fem convins ca ai macar un ungur in anturaj … Si pe de alta parte daca un ungur sau poate doi nu sunt perfecți dece ii bagi pe toți in această oala… Uite pentru oameni ca tine sunt alungați romani de peste tot din lume….

 10. Amy Sabau spune:

  Nu sunt de acord cu schimbarea numelui

 11. Adi Iederan spune:

  Sa se uite la drumurile din județ cum arata di dupa aia sa vorbeasca, o sa le repare la anul viitor cand o sa fie campania, mai vrea sa candideze fiind declarat incompatibil?

 12. Satu Mare sa ramana Satu Mare!! daca la unguri nu le convine,sa se mute in Ungaria si gata

 13. Dani spune:

  La PNL se face campanie si inafara programului de campanie electorala?

 14. Florin GAL (Pro PMP) spune:

  :))) M-am amuzat copios!
  Omul (cu) “trei facultati intr-una singura”… (Educație Fizica si Sport) a identificat UNICA SI CEA MAI MARE problema a județului Satu Mare…
  Chiar imi făceam probleme ca nu o va identifica si va mai dori inca un mandat la cârma judetului SATU MARE…
  Dragi “satumăreni”… (ca sa-l citez pe omul cu trei facultati intr-una singura) ăsta este omul pe care l-ATI votat… Pe ăsta îl aveti!!!
  Extraordinar :)))

  • om liber spune:

   Măi Gal da tu nu ești în pușcărie?

   • Florin GAL spune:

    Stef si-a anunțat postacii sa contraatace…
    ATI apărut destul de tarziu! Mă asteptam sa apară si slugile lui Stef si uite ca au apărut…
    Sunteți jalnici si penibili la fel ca șeful VOSTRU Stef!

    • papa gal spune:

     Florin Gal, scrii din hotelul furat, Sportul? Frații hoți dau acum lecții? Credeți ca Sarmatul a uitat tâlhăriile voastre?

 15. Infrastuctura Jud e praf iar vouă va arde de Glume , drumuri noi , un pod peste Someș , o centura a orașului ar aduce o grămada de investiții si locuri de munca , va rog faceți un ref pe tema asta sa vedeți ce spun oamenii d le stef

 16. satmarean spune:

  În calitate de președinte de Consiliu Județean, Ștef ar trebui să fie preocupat, în primul rând, nu de schimbarea denumirii județului, ci de dezvoltarea acestuia.

 17. Istvan Vonhaz spune:

  Oare daca incarc articolul pe http://www.timesnewroman.ro incalc drepturile de autor ? Nu de alta, dar ar avea un mare succes : ))

 18. Florin GAL spune:

  Ideea lui Stef “trei facultati intr-una singura” este TARE (PROASTA) si nu pot sa fac sa nu revin cu inca un comentariu… Deși Gil (DOBRICA) argatul lui Stef imi sterge comentariile!!!
  Sunt multe județe si municipii, orașe, comune sau sate care “ar trebui sa ia exemplul omului cu trei facultati intr-una singura”  (DOAMNE FERESTE)
  1. Cei din jud. Neamț… doar sunt romani nu nemti!!!
  Sau cei din mun. Piatra Neamț ca sa nu li se spună “pietroi nemțoi”
  2. Cei din jud. Alba… sa organizeze un referendum deoarece poate ei vor sa fie “AURII” si nu albi…
  Sau cei din mun. Alba Iulia… pai ce, sa li se spună ca Iulia e palidă tot timpul…
  3. Ori cei din mun. Voluntari (jud. Ilfov)… Pai cetățenii respectivi credeți ca vor sa fie “voluntari” toata viața???
  Ca sa nu mai vorbim despre cei peste 15 000 de cetățeni din orașul BĂICOI jud. Prahova…
  si exemplele pot continua…

 19. ifrastructura judetului este la pamant oameni merg la toaleta in fundu gradini si beau apa din fintina din curte iar voi vreti schimba denumirea judetului .rusine

 20. vatra spune:

  si ce se va intampla daca se va numi SZATMARNEMETI ce se schimba drumuri proaste Coica mai multe cabinete ala HAI LA BLOCU sau vom avea mai putine gropii sau Silaghi va fura mai mult pentru familia ??? sau kovor va ajunge la dn ..steaua nordului ha ha ha vise

 21. Sok sikert, Elnök Úr ! Az érvelés logikus – s az elgondolás igazát mégis nehéz lesz megértetni.

 22. Sok sikert, Elnök Úr ! Az érvelés logikus – s az elgondolás igazát mégis nehéz lesz megértetni.

 23. Sok sikert, Elnök Úr ! Az érvelés logikus – s az elgondolás igazát mégis nehéz lesz megértetni.

 24. Nu asta era intrebarea!!

 25. vasi spune:

  Nu vrem alt nume!!!!!!!!!!!!!!!Altceva n-aveti de facut oameni buni?!!!!Plecati si lasati pe altii sa faca ceva pentru judet…nu va mai bateti joc de noi!

 26. profesor spune:

  Să-i lăsăm pe istorici si pe oamenii de cultură să-și spună cuvântul!

  • Zeus spune:

   Într-adevăr, în spatele acestei inițiative trebuie să fie un studiu solid, nu niște păreri ca și cele exprimate de Ștef.

 27. patrut ionel spune:

  Adrian draga, ti-ai pus lumea-n cap :)))))))) cam de asta esti tu in stare si atat, sa strici banii nostri pe referendumu’

 28. Om spune:

  Nu sunt de acord cu schimbarea numelui.. In schimb sunt de acord sa facem un referendum legat de schimbarea lui Stef.. ca sa nu ne mai pierdem vremea cu prosti vanzatori de neam si tara..

  • Ionel Mesaros spune:

   Da! Sa-l schimbam ! A facut prea multe pt noi ! Vrem ungurii… sa vina ca n-au furat tot…

   • Ionel M. spune:

    De ce îmi folosești identitatea? Crezi că numai eu am o opinie contrară lui Stef si pupincuriștilor săi?
    În calitate de președinte de Consiliu Județean, Ștef ar trebui să fie preocupat, în primul rând, nu de schimbarea denumirii județului, ci de dezvoltarea acestuia.
    Inițiativa lui Ștef este doar un exercițiu de imagine. Nu cred că schimbarea denumirii județului este oportună și nici nu ajută la nimic. Organizarea unui referendum presupune cheltuieli, urmate de alte costuri publice și personale pentru tot ce este inscripționat cu numele județului Satu Mare. Eu cred că sunt alte priorități, de substanță, cele ce țin de dezvoltarea județului. La așa ceva trebuie să reflecteze el și cohorta lui de consilieri. Din păcate, unul dintre consilieri intoxică opinia publică, în mod repetat, și realizează articole defăimătoare la adresa celor cu opinii contrare, pe care le publică în ziarul județului. Totodată, acest consilier intervine în acest spațiu virtual folosind pseudonime folosite de alții,de exemplu-zeus, sau chiar numele meu. Mai mult, sunt convins că același individ, cel ce are și datele de identificare a celor ce postează aici, a realizat această inițiativă, dar și altele (Muzeul Comunismului), pe care i-a delegat-o lui Ștef. Dacă nu te oprești, consiliere,să te folosești de mine, îmi voi face timp să comentez mai des și “fără perdea”.

    • ioan spune:

     E consilierul cu dosar la DNA si la fosta Secu?

     • Ionel M. spune:

      Nu știu dacă are dosar la DNA sau Securitate. Nu-i cunosc foarte mult din trecut. Nici nu mă intereseaza viața lui,însă doresc să renunțe la acest stil diabolic pe care l-a afișat aici și în alte locuri. E firesc să avem dreptul la opinie, chiar dacă o facem sub anonimat, însă nu e moral și nici legal ca el să aibă datele de identificare a emitentului și să ne catalogheze după cum dorește.

   • Ionel M. spune:

    De ce, consiliere, nu ești și avocatul lui Ovidiu Silaghi și a partidului? PLR-ul, partidul ăsta de buzunar, format din traseiști, are deja două aripioare? Consiliere, tu scrii și ai reacții numai ca să-l aperi pe cel care te plătește?

 29. Somesanul spune:

  foarte buna idee! Felicitari pt initiativa!

 30. satmarean1 spune:

  Inițiativa lui Ștef este doar un exercițiu de imagine. Nu cred că schimbarea denumirii județului este oportună și nici nu ajută la nimic. Organizarea unui referendum presupune cheltuieli, urmate de alte costuri publice și personale pentru tot ce este inscripționat cu numele județului Satu Mare. Eu cred că sunt alte priorități, de substanță, cele ce țin de dezvoltarea județului. La așa ceva trebuie să reflecteze el și cohorta lui de consilieri.

 31. Judit Dobrai spune:

  Nu sunt de acord cu schimbarea numelui

 32. Vidraru Maria spune:

  "Satmar" suna bine ! Imi place ! Votez pentru !

 33. te meg eregy visza ahonnan bejotel!!!!!!tettu! miert is menyenek a magyarok magyarorszagra?? ha nem tecik valami! te is mehec!!!! de nem mesz! punko paraszt!

 34. Vasile spune:

  daca schimbam numele judetului, trebuie schimbat si la clubul de fotbal, intrebarea e mai putem juca in cupele europene?

 35. nicu spune:

  Stef face curte la UDMR ptr ca stie ca peste un an are nevoie de ei ptr o functie de pres.CJ,vicepres.CJ ,ceva ,mai ales ca partid mare n-are iar conform noii legi electorale pres.CJ si vicepres.CJ se aleg de catre consilierii judeteni.Deci singura sansa a lui Stef ca sa mai reprezinte ceva in politica locala dupa iunie 2016 este sa se lipeasca cu PLR de UDMR si sa lase PSD si PNL in ofsaid.

  • nimicu spune:

   Măi Nicu ești un mare strateg! Dacă îți imaginezi ca politica se face în cămară, între borcanele de murături, atunci ești în eroare!
   Nu așa se discută problemele! Chestiile pe care le scrii, sunt doar in mintiuca ta puțină!

 36. csaba spune:

  Desi sunt de etnie maghiara nu sunt de acord cu schimbarea denumirii judetului. Este o denumire consacrata in limba romana si e bine asa cum e. Ar fi bine ca domnii de la judet s-ar ocupa de treburi mai importante.

  • Mesaros spune:

   Se ocupa de treburi importante: asfaltari de drumuri(nu se poate totul peste noapte), promovarea judetului, creare de locuri de munca, … si printre ele, consider ca si numele este extrem de important ! Adrian Stef ne reprezinta si se preocupa de tot !

 37. Csaba Rist spune:

  Ce prostie daca nu putem face ceva bun pentru oras macar sa schimbam numele va intra an cartea recordurilor !

 38. Viorel spune:

  …geniala ideea…dar cine plateste schimbarea tuturor actelor de identitate si a celor de proprietate …Ca Stef si Felicicu nu vad dincolo de…intere fanfaronal .

 39. Erdei Dorel spune:

  De ce nu privim in perspectiva? toata lumea face caz de istorie si s-ar intoarce parca in timp. de ce sa nu folosim poarta asta pentru a face invers decat fac altii? Perspectiva de dezvoltare a Romaniei o reprezinta in ultima instanta, regionalizarea. Schimband numele judetului ne pregatim in avans pentru a penetra zona maghiara, putandu-ne lansa produsele satmarene sub un nume comun pentru unguri fix in inima Budapestei. Daca o sa scrie produs in szatmar, mai stie budapesteanu in care Szatmar? Apoi, granitele nu se schimba da…le luam din banisori, ca-s forinti ca conteaza? szatmar Airport suna mai tentant pentru ungurii din zonele limitrofe, Szatmar salami la fel,Szatmar wiz, tat asa, si in definitiv, de ce nu? Daca e vorba de granite, pofta-n cui, da daca e vorba de deruta, apoi nu ne-ar strica din banisorii lor ceva forinti . Si mai mult, perspectiva colaborarii economice regionale e una cat se poate de reala. Suntem intr-o Europa a regiunilor!

 40. Erdei Dorel spune:

  …trebuie vazut daca nu se poate face treaba asta la nivel comercial, de sigle, de denumiri…ceva gen Tinutul Secuiesc si …apoi afise prin toata Ungaria. Caravane cu produse satmarene prin toate targurile din vestu Ungariei, site-uri prin toate portalurile unguresti, si gata…nu tre sa schimbam imediat nimic la nivel de acte administrative…da putem merge inainte cum umbalu ei, cu potcoavele cailor inversate prin tuneluri…asa zice legenda…daca pica bani…

 41. Claudiu Pop spune:

  SATU MARE A FOST BINE SI VA FI BINE !

 42. Claudiu Pop spune:

  de ce isi schimba numele lui propriu ex din stef stefut? nu suna bine ?

 43. Erdei Dorel spune:

  Mai mult, noi am putea face bani de pe urma schimbarii numelui, dar ramane totusi intrebarea…ca tot am pomenit de tinutul secuiesc…cum de n-auzim ca in tinutul secuiesc conform statisticilor, anu asta, sau al trecut, au fost milioane si milioane de turisti si intreprinzatori, ca se fac investitii de miliarde in zona, de la inima la inima de maghiar? Apoi, ciudata abordarea…teritoriuuu da…investitia ba…de aia are dreptate Iohannis cand abordeaza problema regionalizarii din perspectiva economica, fiindca intr-o europa a regiunilor, asa se poate discuta de intelegere…restul e…vorbarie cu pierderi! Dar …un judet szatmar…ar avea de castigat pe piata, nu neaparat pentru a repune istoric zona in matca…ci pur si simplu ecomnomic…merita studiat, si in cel mai rau caz, ramanem cu studiul, de ce sa fim Gica contra…doar stamareni suntem cu totii, romani si unguri, vecini buni si fratii maramuresenilor, prietenii ucrainienilor s.a.m.d!

 44. Boer Adam spune:

  Denumirea județului și a orașului "Satu Mare" este invenția unor oameni care nu au avut nici o legătură cu aceste meleaguri. În perioada interbelică, primarul orașului Augustin Ferenţiu a cerut guvernului de la București schimbarea numeleui în Sătmar, consiliul local de atunci a și votat schimbarea…

  Denumirea veche a orașului este "Zoutmarkt" (în olandeză "Târg de sare"), dată de cavalerii germani sosiți aici de pe teritoriul Olandei. Deci nici română, nici maghiară.

  • Ionel M. spune:

   În sfârșit, o clarificare! Felicitări, domnule Adam Boer! Acestea trebuiau să fie argumentele lui Ștef: “Denumirea județului și a orașului ‘Satu Mare’ este invenția unor oameni care nu au avut nici o legătură cu aceste meleaguri. În perioada interbelică, primarul orașului Augustin Ferenţiu a cerut guvernului de la București schimbarea numelui în Sătmar, consiliul local de atunci a și votat schimbarea…
   Denumirea veche a orașului este “Zoutmarkt” (în olandeză “Târg de sare”), dată de cavalerii germani sosiți aici de pe teritoriul Olandei. Deci nici română, nici maghiară.”

  • alava spune:

   Recunosc, asta nici eu n-am stiut.Felicitari pentru explicatii.
   Deci pastila aruncat de Stef a muscat populatia.

 45. DNA spune:

  Da Govor e in concediu sau e alaturi de Dragnea sa isi rezolve problemele cu DNA-ul???

 46. Gura Tirgului spune:

  Va vine sa credeti ca referendumul pentru schimbarea denumirii judetului va avea loc in ziua alegerilor locale?

 47. Baba Ana spune:

  A rezolvat tot in judet si a ramas doar schimbarea denumirii ?

 48. Baba Ana spune:

  A rezolvat toate problemele si a ramas doar schimbarea denumirii ?

 49. SATMAREAN spune:

  Bre stef,bai boule,tu uiti ca esti vremelnic ales in aceea functie? Tara arde,iar tie iti arde de astfel de ineptii? Cred ca tragi pe nas. In loc sa faci ceva vizibil,care sa ramana dupa tine ex. al treilea pod,centuri,pasaje,sa aduci investitori,sa lucrezi la scaderea unor taxe si impozite etc. tu botezi judetul? APOI tu confunzi judetul Satu Mare cu un botez? Oricum ai avut o prestatie JALNICA si SATMARENII ti-o vor arata la vot! Sau te gandesti ca la crasma lui LUP ,o sa mai dai sarmale pe voturi? Te inseli FRAIERE!

  • alt satmarean spune:

   Tu nu ești “sătmărean”! Ăsta e vocabular de om civilizat? Ești repetent chiar și la școală vieții! Frustratule! Nenorocitule!

 50. Miklos Nagy spune:

  Idea este buna dar depinde de preoti ortox si …..

 51. Miklos Nagy spune:

  Idea este buna dar depinde de preoti ortox si …..

 52. cosmos spune:

  Se vede clar acuma care sunt sătmărenii ce-și cunosc trecutul și identitatea reala, si anume faptul ca județul acesta s-a numit dintotdeauna Sătmar si inculții care sar ca proștii, fără să aibă habar de nimic!
  Aici este nevoie de o discuție serioasă, bazată pe argumente istorice și nu pe înjurăturile si invectivele unor troglodiți analfabeți!

 53. elvis spune:

  Uitati- vă la județele din jur cum și-au recuperat numele adevărate: Bihor, cu reședința la Oradea, Salaj cu resedinta la Zalău și Maramureș cu reședință la Baia Mare!
  Noi sătmărenii de ce nu am avea dreptul să ne recăpătam vechiul nostru nume de Sătmar?
  Doar pentru că niste postaci nefericiți sunt plătiți sa fie contra la orice! Avem nevoie de o dezbatere avizată!

 54. razvan spune:

  Ne vrem Satmarul înapoi!

 55. vantulschimbarii spune:

  NU sunt de acord! Nu Nu Nu!

 56. Ce nu aveți de lucru, sau ați rezolvat tot ce este important? Stadion, un al 3lea, pod, un mall, de lucru, și rezolvarea, drumurilor, etc, și acuma veți decis, sa schimbati, numele orasului, Satu mare.

 57. Ce nu aveți de lucru, sau ați rezolvat tot ce este important? Stadion, un al 3lea, pod, un mall, de lucru, și rezolvarea, drumurilor, etc, și acuma veți decis, sa schimbati, numele orasului, Satu mare.

 58. andreea spune:

  ok, si daca schimbam numele judetului, vom fi nevoiti sa schimbam si documentele noastre (pt. bani), de ex. carte de identitate? nu ne incurca?

 59. marcel spune:

  Propun înființarea unui grup de inițiativă pentru schimbarea numelui județului in “Sătmar”, in frunte cu specialiști in istorie care să vina cu argumentele stiintifice, astfel ca să înțeleagă toată lumea necesitatea acestui demers! E o idee foarte buna! Ne vrem Satmarul înapoi!

 60. Szabo spune:

  ..judetul arde si baba satmarstef se scarpina…
  Infrastructura e praf, soseaua de centura catre Petea, marca stefbriggi e praf…iar la “inteligent” ii arde de cheltuiala.
  Crede ca va castiga voturile ungurilor la anu prin demersu asta…
  Cine face un pariu cu mine ca dupa alegerile de anul viitor, stef va fi out cu totul??

 61. ardeleanul spune:

  Draghe Szabo,pseudonim la derută, vrabia Mihai Viteazul! Nu mor caii când vor câinii!

 62. Szabo spune:

  ardelene, pseudonimul meu imi reprezinta numele dar tu esti inexistent. Iar caii sunt in alta parte nicidecum in partidul anemic a lui Stef. Daca nu il mai tinea Govor pe acolo, Coica ii dadea demult un sut in fund. Vorbim la anu….

 63. Vasile Valean spune:

  Felicitari domnule Stef! Subiectul schimbarii numelui judetului a ajuns subiect de batjocura nationala! La mai mare!

 64. Pischis Gheorghe spune:

  De 3 ani acest Adrian Stef nu fost in stare sa realizele absolut nimic notabil pentru acest judet infara de sarbatorile legate de vin, recolta zilele judetului etc organizate din bani publici care fac doar gauri judetului si prin care crede ca isi va atrage sustinatori de partea sa

 65. Rentea Grigore spune:

  Toata lumea stie ca adrian stef are cetatienie maghiara dar se ajunge prea departe! Chiar vreti sa ne maghiarizati de tot domnule stef? La o adica de ce nu mutati judetul in ungaria?

 66. Picasso spune:

  Eminescu Doina: “Din Satmar pâna ‘n Sacele
  Numai vaduri ca acele. “

 67. Picasso spune:

  Sat mare este o jignire si o rusine. -De unde esti? -Din Satu mare adica de la tara. RIDICOL ce au putut face comunistii.

 68. Emil Lupsa spune:

  Din Satmar pâna ‘n Sacele
  Numai vaduri ca acele. (Eminescu Doina)satu mare este nume comunist si injositor pt. satmareni.

 69. sătmar spune:

  Ne vrem numele înapoi: Sătmar!

 70. I.C. Bratianu spune:

  schimbati subiectul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest