Ultima actualizare: azi, 21:48

Modă

Află ce culori de păr se poartă în 2015!

2015 este anul marilor schimbari… de look! Cel putin acesta este mesajul pe care cei mai mari hairstylisti vor sa ni-l transmita prin modul in care aleg sa coloreze cele mai faimoase podoabe capilare. Sezonul acesta se pare ca nu trebuie sa ne fie frica sa experimentam cand vine vorba de colorarea parului. Suntem sfatuite sa mizam pe tunsori clasice si coafuri cat mai naturale, insa in materie de culori de par, in niciun caz nu trebuie sa ne impunem limite.

Afla si tu care sunt nuantele de par care se poarta anul acesta si opteaza pentru trendul care te caracterizeaza!

Babylights

Trendul “Ombre Hair” capata accente mai subtile si mai feminine. Trecerea brusca de la o nuanta inchisa de par la una mult mai deschisa nu mai este permisa anul acesta, suvitele cat mai difuze, care doar adauga un plus de luminozitate si prospetime, fiind pe gustul tot mai multor hairstylisti. Cateva suvite putin mai deschise decat culoarea parului tau, iti vor incadra perfect trasaturile si, un mare plus, se obtin extrem de usor, prin tehnica “balayage” (baleiaj ). Aceasta metoda de colorare a parului isi are originile in Franta si presupune aplicarea culorii pe toata lungimea firului de par, cu mana libera, fara folosirea foliilor. Trecerea de la nuanta inchisa la tonul deschis se face treptat, rezultatul fiind unul natural. Pentru a obtine acele “babylights” subtile, trebuie doar sa alegi o vopsea cu cel mult 2 tonuri mai deschisa decat culoarea parului tau si sa o aplici pe par cu ajutorul unui pieptan.

babylights3

Aramiu

Aramiul ramane si anul acesta preferatul haristylistilor. Numai ca, spre deosebire de aramiul anilor trecuti, nuanta acestui sezon este mai calda, cu usoare accente aurii. Din pacate insa, aceasta culoare pe care foarte multe reprezentate ale sexului frumos si-ar dori sa o etaleze, pe cat de greu este de obtinut, pe atat de dificil este de intretinut. In plus, aramiul cu accente aurii nu se potriveste oricarei nuante de piele, ci mai degraba femeilor cu un ten deschis.

aramiu3

Blond rose

In urma cu 2 ani, Sienna Miller isi etala parul blond-rose, cu accente aurii, la gala British Fashion Awards, starnind admiratie in randul hairstylistlor care nu mai conteneau sa o laude pe actrita pentru curajul de care a dat dovada, renuntand la nuanta conservatoare de blond. Spre deosebire de strawberry blonde, blondul rose se caracterizeaza prin subtilitate, suvitele roz-prafuit fiind mult mai discrete, scopul fiind strict acela de a adauga luminozitate si de a indulci trasaturile fizice. 

blond rose3

Se poarta parul… gri!

Hashtag-ul #grannyhair a luat cu asalt Instagram-ul, dezvaluind poze cu femei din intreaga lume care nu se mai chinuie sa isi ascunda firele si radacinile de par carunte, ci isi vopsesc intreaga podoaba capilara in cea mai excentrica nuanta de gri! Parul gri a devenit un adevarat trend, tot mai multe celebritati alegand sa isi coloreze parul in nuante argintii, cu reflexii arctice sau cu usoare accente pastelate. Fiindca este destul de greu sa obtii nuanta de grej care sa te avantajeze, noi te sfatuim sa ceri mai intai sfatul unui hairstylist profesionist inainte de a opta pentru un “par de bunicuta”.

gri3

Blond platinat

Am putea spune ca productia cinematografica “Frozen” a condus la renasterea unei tendinte ce nu a fost ignorata nici macar de bruneta convinsa, Kim Kardashian. Blondul platinat, aproape alb, ramane una dintre cele mai indragite si populare nuante de par, adoptata in prezent atat de modelele care au defilat pe cele mai faimoase catwalk-uri, dar mai ales de catre vedetele consacrate. Aceasta nuanta deschisa de blond avantajeaza mai degraba o piele cu subtonuri calde si este extrem de greu de intretinut. Kim Kardashian stie cel mai bine despre ce vorbim. Ea a revenit rapid la brunet, fiindca nu mai suporta sa-si vopseasca radacinile o data pe saptamana.

platinat3

Pasteluri chic

Vedetele de peste Ocean nu se tem sa-si vopseasca pretioasele podoabe capilare in nuanta pastelate, de verde, mov sau albastru. Surprinzator, nu putine au fost cele care s-au declarat incantate de aceasta tendinta, care le permite sa isi puna in valoare personalitatea joviala. Daca unele celebritati, precum Hilary Duff, Nicole Richie sau Kelly Osbourne au ales sa isi coloreze in intregime parul in cea mai vibranta nuanta posibila, exista si dive care nu au mizat pe o interpretare mai senzuala a acestui trend, colorandu-si doar varfurile sau cateva suvite in nuante pastelate, usor metalizate.

pastel3

Marsala

Daca te numeri printre cititoarele noastre fidele, cu siguranta stii ca nuanta vedeta a acestui an este marsala. Hairstylistii nu s-au putut abtine sa nu profite de versatilitatea acestei nuante senzuale care, spun ei, se potriveste oricarei nuante de ten. Trebuie doar sa optezi pentru tonul potrivit. Spre exemplu, daca esti bruneta natural si fie ai un ten masliniu, fie un ten alb ca de portelan, mizeaza pe o nuanta cat mai intensa de marsala, eventual cu accente violet. Tenului deschis, cu subtonuri calde, i se potrivesc perfect nuantele de ciocolatiu cu suvite roscate discrete, care doar sa incadreze chipul si sa adauge un plus de luminozitate.

marsala3

Asadar, daca planuiesti o schimbare radicala de look, nu ignora noile tendinte in materie de culori de par! Descopera ce nuanta te avantajeaza si nu te teme sa experimentezi.

Sursa: divahair.ro

Un comentariu

  1. Popescu Elena Răspunde

    cum pot optine gri cenusiu pe par am ancercat diverse vopsele fara nici un rezultat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.