Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Bustul lui Gheorghe Dragoș, dezvelit în curtea Colegiului Economic

dezvelire bust Ghorghe Dragos (21)În curtea Colegiului Economic ”Gheorghe Dragoș” a avut loc astăzi dezvelirea oficială a bustului ce-l reprezintă pe profesorul economist Gheorghe Dragoș, cel care a pus piatra de temelie a Școlii de Comerț din Satu Mare, cu limba de predare română, fiind primul director al acestei școli, de la 15 noiembrie 1923 până la 1 septembrie 1929.

Bustul profesorului Gheorghe Dragoș a fost dezvelit de către nepoata acestuia, Liliana Dragoș, împreună cu directoarea colegiului, în prezența oficialităților sătmărene precum și a elevilor și profesorilor din cadrul colegiului.

Oficialitățile sătmărene, rând pe rând, după sfințirea bustului și ceremonia religioasă, au depus câte o jerbă de flori și au susținut câte un discurs în memoria lui Gheorghe Dragoș.

Dezvelirea bustului patronului spiritual al Colegiului Economic Gheorghe Dragoș reprezintă pentru comunitatea județului Satu Mare un simbol al gratitudinii și al admirației față de personalitatea remarcabilă a unui intelectual brașovean venit pe meleagurile sătmărene pentru a pune bazele învățământului comercial românesc”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

La rândul său, nepoata regretatului profesor, Liliana Dragoș, a afirmat că unchiul său a fost un om bun, căruia îi plăcea să îi recompenseze pe elevii silitori, fapt pentru care ea însăși a luat exemplul unchiului său, și i-a oferit unei eleve o carte scrisă de ea.

Pentru a marca acest eveniment, conducerea colegiului a organizat un moment festiv, susținut de către elevii școlii împreună cu folkistul George Negrea, încântându-i astfel pe cei prezenți cu câteva piese din repertoriul lui.

 

Un comentariu

  1. darius Răspunde

    Curtea din spatele liceului arata ca dupa potop!! Sa fie oare prioritare statuile sau modernizarea scolilor, a sigurantei si confortului elevilor???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.