Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Daruri din suflet în prag de sărbătoare

stef ajutor de paste (4)Pentru a oferi un motiv de bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef a vizitat mai multe familii nevoiaşe din judeţ. Un caz mai special a fost cel al Ecaterinei Bogdan, mama ce a făcut un apel umanitar spre sătmăreni pentru a cere haine pentru cele 6 fete pe care le creşte singură, a ajuns şi în atenţia oficialităţilor.

Faptul că în apelul ei către sătmăreni nu a cerut bani ci doar haine şi încălţăminte pentru cei mici l-a impresionat pe preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef dar şi pe viceprimarul Marcela Papici. Aceştia i-au făcut femeii o vizită surpriză alături de consilierul preşedintelui Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea şi directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo.
Ecaterina are grijă de cele 6 fete ca de ochii din cap şi munceşte cu ziua pentru a le oferi o masă zilnică. În schimb fetele excelează la învăţătură şi o fac mândră pe mama lor.
Surprinsă de faptul că oamenii importanţi ai judeţului i-au călcat pragul dar mai ales bucuroasă de darurile primite, femeia a mulţumit cu lacrimi în ochi tuturor celor care i-au întins o mână de ajutor în momentul în care nu mai avea nici o speranţă.
Adrian Ştef şi Marcela Papici au promis că vor avea în atenţie şi pe viitor cazul Ecaterinei Bogdan, pentru a se asigura că cele 6 fete vor avea parte de condiţii decente şi de educaţia pe care o merită.

Familia Tipuş din Amaţi duce o luptă crâncenă cu viaţa în fiecare zi. Sărăcia în care trăiește dar şi problemele grave de sănătate ale unuia dintre copii nu i-a descurajat însă pe cei doi soţi care mai speră într-o minune.

Într-o căsuţă sărăcăcioasă din localitatea Amaţi, familia Tipuş îşi duce veacul cu speranţa că într-o zi cursul vieţii se va schimba în bine. Până de curând singura sursă de venit era reprezentată de ajutorul social însă acum bărbatul şi-a găsit un loc de muncă. Mama este casnică şi se împarte cu greu între treburile zilnice ale gospodăriei şi îngrijirea uneia dintre fete ce suferă de o dizabilitate severă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef , însoţit de consilierul său Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea, directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo şi de preotul din localitatea Amaţi, Marc Viorel, a făcut o vizită acestei familii şi le-a oferit alimente pentru masa de Paşti.

Preotul din localitate susţine atât cât poate această familie şi îi consideră oameni harnici dar a căror soartă a fost potrivnică.

Adrian Ştef a promis că se va implica în acest caz pentru ca mama copiilor să primească ajutorul financiar cuvenit din partea statului și a mai afirmat că va încerca să îi mai ajute şi pe viitor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a împărţit un număr de 15 pachete famiilor din judeţ.

Sursa: Consiliul Judetean

7 comentarii

  1. NUCRED ! Răspunde

    furi de la un judet, oferi la cateva familii pomana, haiduc esti !

  2. toma Răspunde

    Care suflet????????????

  3. atom Răspunde

    Ce trist si rău e postavul de serviciu în ziua de Paști! Chiar daca are mai multe nume! El nu a dăruit niciodată nimic si nu a fost plătit de două luni! Și totuși, scrie!

  4. cetatean Răspunde

    Asemenea fapte, ne fac pe locuitorii acestui judet, sa avem sperante intr-un viitor mai acceptabil.
    Paste fericit !!!

    • satmarean Răspunde

      Era un gest frumos, daca se facea fara o asemenea publicitate. Paste Fericit, tuturor!

    • satmarean Răspunde

      Viitorul acceptabil consta in pomeni publicitare facute din banii nustiucui cu fotografi cameramani si comunicate de presa? Si vorbeste in numele tau nu al tuturor! Si da era un gest frumos al unui om daca nu stiam de el si daca era din buzunarul propriu nu din banul public, adica al meu si al tau si al tuturor. Comunicatul de presa trebuia sa spuna (daca tot a fost compus cu atatea detalii) nu ca presedintele judetului a donat ci ca toti cetatenii judetului au facut acest gest.

  5. satmarean Răspunde

    Eu cred că este nevoie de cât mai multă publicitate pentru fapte bune! Poate așa vor fi îndemnați și alții să dăruiască!Suntem sătui de știri rele si violente!
    Cei care sar pe oamenii buni nu pot fi decât niste ticăloși care în viața lor nu au făcut o bucurie nimănui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.