Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Elevii Colegiului Național Mihai Eminescu au adus acasă opt premii de la olimpiade naționale

rezultate olimpiade, Colegiul Mihai Eminescu (33)Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, Ioan Pop, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activității de excelență  și a rezultatelor școlare obținute de elevi la olimpiadele școlare și alte concursuri de nivel național. Opt elevi au obținut în acest an rezultate remarcabile recunoscute prin diplome și premii.

În acest an competiția a fost una extrem de dură, extrem de solicitantă în primul rând pentru concurenți și nu în ultimul rând pentru profesori, având în vedere exigențele cunoașterii pe care trebuie să le dovedească un concurent la aceste faze naționale. Aici sunt de față opt dintre elevii colegiului care au obținut rezultate excelente”, a declarat Ioan Pop.

Cei opt elevi care și-au reprezentat cu mândrie colegiul la olimpiadele naționale organizate în anul școlar 2014-2015 sunt: Diana Carina Varga, Alexandru Mihai Durla Pașca, Diana Alexandra Dragoman, Sergiu Groza, Cosmina Maria Matioc, Ștefania Denisa Zimbru, Nandor Csereoka și Marcian David Mihai.

rezultate olimpiade, Colegiul Mihai Eminescu (15)

Cel mai important premiu a fost obținut de Diana Carina Varga, elevă în clasa a XI-a A, câștigând premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura engleză, aceasta fiind coordonată de diriginta ei, profesoara Ramona Istrate.

Diana a dovedit pe parcursul anilor de liceu, perseverență, seriozitate și performanță”, a spus directorul.

Al doilea succes la avut Alexandru Mihai Durla Pașca, elev în clasa a XII -a, care a obținut premiul II la la Olimpiada Națională de Limba și Literatura engleză, având-o ca și coordonator tot pe profesoara Ramona Istrate.

Eleva Diana Alexandra Dragoman, sub îndrumarea profesorului preot, Marian Miclăuș a obținut o mențiune  la faza națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, urmată de elevul Groza Sergiu care a obținut și el la această disciplină un premiu special.

Mențiuni speciale le-au fost acordate elevelor Matioc Cosmina Maria la Olimpiada de Chimie și Ștefania Denisa Zimbru la Olimpiada de Limba italiană.

La Olimpiada de Informatică, Nandor Csereoka, elev în clasa a X-a a obținut medalia de bronz iar Marcian David Mihai a obținut la Olimpiada de Fizică, mențiune de onoare.

Vreau să le mulțumesc pentru efortul depus și pentru rezultatul deosebit de prestigios pe care l-au obținut, ceea ce face ca școala noastră să se mândrească cu toate aceste rezultate” a afirmat Ioan Pop.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.