Elevii de la Liceul cu Program Sportiv au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

29 aprilie 2015 | 0 comentarii

P1170632Marţi, 28 aprilie 2015, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a răspuns prezent solicitării consilierului şcolar Timea Turtoi şi a directorului şcolii prof. Ionel Păcurariu şi a desfăşurat activităţi de recrutare a candidaţilor pentru şcolile militare de ofiţeri şi subofiţeri la cele trei clase de a XII-a ale Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

Viitorii absolvenţi ai liceului au fost informaţi cu privire la  şcolile pe care le pot urma, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a deveni jandarmi, dar şi caracteristicile profesiei,  avantajele şi dificultăţile  carierei militare.

Pe lângă aspectele legate de posibilitatea de a urma o carieră militară, jandarmii au vorbit tinerilor şi despre delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar şi violenţă în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă şi modul corect de acţiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Elevii  claselor terminale au ascultat cu interes expunerile făcute de plt. adj. şef Cîmpianu Bujor şi plt. adj. Năstruţ Liviu, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le- au adresat numeroase întrebări jandarmilor.

Tinerii au fost foarte încântaţi de activităţile desfăşurate împreună cu jandarmii.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest