Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Eusebiu Burcaș: Legea Fundamentală a Bunăstării – Dăruiești Apoi Primești !

images (3)Fiecare dintre noi ne-am nascut prin efectul acestei legi. Crestem cu ea si totusi ne este atat de usor sa le lepadam de ea, crezand adesea ca noi am devenit intre timp niste mici dumnezei.

Prea multi, ne impaunam cu mandrie si credem ca agoniseala de arginti, betoane si masini este cel mai important lucru ce-l avem de facut pe aici, uitand ca noi insine suntem un dar.

Este in firea noastra, sa daruim.

Nu trebuie sa ne spuna cum se face sau sa ne invete nimeni acest gest. Il facem inca din prima zi de viata, de cand ne nastem. Invatam sa daruim atat cat avem – atentie si zambet, atat cat putem atunci, ca nou nascuti.

Dupa aceea, experimentam daruirea de lucruri si ne bucuram de bucuria prietenilor sau semenilor nostri atunci cand le daruim ceva. Iar atunci cand iubim, din toata fiinta noastra, ne daruim cu fiinta noastra – celuilalt.

Dupa aceea lucrurile se schimba putin. Parca ne inraim, si dam un pas inapoi, pentru ca am fost inselati in asteptari. Sau poate pentru ca nu am primit aceeasi moneda in schimbul darului nostru; ori pentru ca am fost parasiti sau abandonati si decidem, radical, ca nu mai vrem sa daruim.

Dezvoltam astfel o mentalitatecointelegraph_1.com a saraciei de tipul ”daca dai, n-ai” si ne alimentam zi de zi cu teorii care sa sustina aceasta atitudine egoista.

In fond, stim cu totii ca nu plecam cu nimic de aici. Plecam exact asa cum am venit, dar ne straduim din rasputeri toata viata sa avem un trai frumos si sa ne bucuram de viata in fiecare zi.

Paradoxal aceasta lege functioneaza aparent împotriva logicii. Logic ar fi sa te îngrijorezi de ceea ce nu ai, sa tii cu dintii de ceea ce ai primit si sa nu imparti cu nimeni pentru intr-o zi s-ar putea termina. Pe de alta parte legea are un efect opus. Cand daruiesti din suflet si nu mecanic, vei primi inapoi inzecit.

Ce stare ar trebui sa ai cand daruiesti? Am invatat ca ar fi bine sa fii deschis, la minte si la suflet.

Ce-mi vine in minte acum este un moment din copilarie cand incercam sa caram apa in palme si sa o amestecam cu pamant pentru a face ”plastelina” – material pentru construit. Am invatat instinctiv si aproape instantanteu ca cu cat strangam mai tare apa in causul palmei cu atat ne ramanea in palme mai putina apa. La fel este si cu starea noastra cand vrem sa daruim, cu cat suntem mai deschisi si mai linistiti cu atat mai abundentă va fi recompensa.

In concluzie ceea ce radiezi, aceea atragi.

Daca semeni vant vei culege furtuna. Iar de imparti bunastare si dragoste, asta vei primi inapoi, inzecit sau insutit. Toti cei care traiesc in bunastare autentica au experimentat pe pielea lor aceasta lege a bunastarii si sunt cei mai puternici ambasadori ai ei. Nu este nevoie sa daruim doar bani. Banii sunt doar un mijloc pentru a ne atinge scopul, acela de a fi fericiti si impliniti. Incepeti sa daruiti timp, daruiti lucruri, daruiti …obiecte, zambete, priviri si indeosebi atentie.

Va indemn sa aveti tihna si pace in suflet si sa daruiti cu drag lumina si speranta tuturor celor din jurul vostru.

Spor la bani si bunastare!  Sarbatori Pascale in tihna si bucurie!

Trainerul în finanțe personale, Eusebiu Burcaș, va susține în data de 28 aprilie, între orele 17:30 și 20:30 un seminar gratuit la Satu Mare. Locația va fi comunicată ulterior.

Seminarul este recomandat persoanelor care sunt dispuse să iasă din zona de confort și să acționeze în direcția creșterii inteligenței lor financiare.

Vă puteți înscrie aici 

Sursa: burcash.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.