Ultima actualizare: azi, 12:11

Fun

Farse memorabile de 1 aprilie: De ce au rămas în istorie

farse 1 aprilieDe 1 aprilie toata lumea se intrece in farse care mai de care mai indraznete si memorabile. Unele chiar au ramas in istorie, pentru ca au avut un impact foarte mare, conform ziare.com.

In 1980, BBC a relatat faptul ca pentru a fi in pas cu tehnologia celebrul Big Bang va fi modificat si va trece la format digital. Anuntul a socat ascultatorii, care au inceput sa protesteze, aminteste The Mirror. Mai mult, BBC Japonia a transmis ca acele ceasului vor fi vandute primilor patru ascultatori care ii contacteaza.

Hoaxes aminteste ca in 1988, pe 1 aprilie, ziarul sovietic Izvestia a anuntat ca Diego Maradona negociaza cu Spartak Moscova si ca urma sa primeasca sase milioane de dolari. AP a preluat stirea cu povestea surprinzatoare, dar apoi a trebuit sa publice o dezmintire.

In 1992, in emisiunea de radio “Talk of the Nation” s-a transmis ca Richard Nixon vrea sa candideze, din nou, la presedintia Americii si ca sloganul sau ar fi “Nu am facut nimic rau si nu o voi face”. Mai mult, in cadrul emisiunii s-a transmis si un asa zis discurs al lui Nixon. In a doua parte a show-ului, gazda John Hockenberry a anuntat ca totul a fost o farsa si ca vocea “presedintelui” de la discurs era a comediantului Rich Little.

Tot The Mirror aminteste ca in 2007 pe site-ul Lebanon Circle Magik Co au aparut imagini cu mumia unei zane. Mumia masura 20 de centrimetri, iar pe site-ul respectiv apareau si detalii despre cum a fost gasita de un barbat care isi plimba cainele in Derbyshire.

In portul Sydney, in 1979, a aparut un “iceberg” despre care omul de afaceri Dick Smith a sustinut ca a fost adus din Antarctica, ca va fi facut bucatele si ca fiecare dintre acestea va fi vanduta cu zece centi. Cand a inceput ploaia, s-a descoperit ca “icebergul” era facut din spuma de ras si spuma pentru stingerea incendiilor.

Pe 1 aprilie 1972, ziarele din toata lumea au anuntat ca a fost gasit cadavrul monstrului din Loch Ness. Acesta ar fi cantarit o tona si masura peste 4,70 de metri. Pana la urma, s-a dovedit ca era vorba despre o foca elefant, iar ingrijitorul unei gradine zoologice, John Shields, a marturisit ca el a pus trupul acolo. Acesta a adaugat ca inainte i-a taiat mustatile si l-a tinut intr-un congelator o saptamana.

Tot BBC a indus lumea in eroare dupa ce pe 1 aprilie 1976 l-a avut ca invitat pe astronomul Patrick Moore care a anuntat ca Pluto o sa ajunga in spatele lui Jupiter si din aceasta cauza o sa fie afectata gravitatia de pe Pamant. Acesta a adaugat ca, daca oamenii vor sari, vor avea senzatia ca plutesc. BBC a primit sute de apeluri de la ascultatori care au relatat ca au avut aceasta senzatie. Mai mult, o femeie a declarat ca ea si fiul sau s-au ridicat de pe scaun si au plutit prin camera.

Mii de soferi care conduceau in apropierea Londrei pe 31 martie au relatat faptul ca un OZN a aparut pe cer. Obiectul a aterizat pe un camp de langa Londra, iar politia a fost chemata imediat la fata locului. Pana la urma, s-a dovedit a fi un balon cu aer cald construit in forma de OZN si care a fost facut de Richard Branson, seful Virgin Group. Planul sau era sa aterizeze pe 1 aprilie in Hyde Park din Londra, aminteste Hoaxes.

Un ziar din Romania, in topul celor mai mari pacaleli de 1 aprilie

Si ziarul romanesc “Opinia” a atras atentia presei internationala in urma unei farse de 1 aprilie. In 2000, redactorii au scris ca mai multi detinuti de la penitenciarul Baia Mare urmau sa fie eliberati. Zeci de persoane au mers distante lungi, pana la inchisoare, pentru a-si intampina rudele, dar au fost anuntati ulterior ca a fost vorba despre o pacaleala de 1 aprilie.

2 comentarii

  1. tibi Răspunde

    http://www.ziare.com/funny/farse/farse-memorabile-de-1-aprilie-de-ce-au-ramas-in-istorie-1355923 articol copiat copy paste de pe ziare.com . nici macar nu ati mentionat sursa… da asta-i treaba?

  2. cultura Răspunde

    este Big Ben, nu Big Bang…of of

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.