Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Incendiu la o brutărie din Carei

pompieri_incendiuIeri seară, în jurul orei 21:20, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o brutărie, aflată în proprietatea unei societăţi comerciale, din localitatea Carei.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Forţele de intervenţie, ajunse la faţa locului au constatat că ardea acoperişul societăţii de producţie şi panificaţie, cu pericol de propagare la întreaga clădire şi mai ales la proprietăţile învecinate.

A ars acoperişul brutăriei, pe o suprafaţă aproximativă de 200 m2 şi s-au  degradat două autoutilitare, pereţii încăperii, tavanul fals, pe o suprafaţă aproximativă de 170 m2 şi instalaţia de panificaţie.

La locul intervenţiei,  s-a deplasat şeful Centrului Operaţional, domnul Lt. col. Ganea Constantin , care a preluat comanda intervenţiei. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu au existat persoane rănite.  

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor  următoarele măsuri preventive:

–          aparatele electrice, conductoarele electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu. Pentru remedierea defecţiunilor aparatelor şi instalaţiilor electrice se apelează la specialişti;

–         nu folosiţi conductoare sau cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile;

–         nu trageţi de cablu pentru debranşarea unui aparat electric de la sursa de energie. Acesta se poate deteriora, devenind o sursa de incendiu;

–         evitaţi folosirea prizelor multiple, în special a celor de calitate îndoielnică, adeseori suprasolicitate, acestea se supraîncălzesc şi există riscul producerii unui incendiu. În cazul unui scurtcircuit, acestea nu se mai pot topi, ducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, creând condiţii favorabile declanşării unui incendiu.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.