Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Jandarmii au desfășurat acțiuni la Liceul Tehnologic Anghel Saligni din Turţ

DSCN5463Miercuri, 08 aprilie 2015 între orele 09.00-12.00, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda  lt .col. Brad Lorand au  prezentat exerciţii demonstrative  elevilor de la Liceul Tehnologic Anghel Saligni din Turţ în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Jandarmii au debutat seria demonstrativelor cu  exerciţii de autoapărare.

Demonstraţia de arte marţiale  susţinută de plt. maj. Bogdan Suciu, multiplu campion al Ministeului Afacerilor Interne la karate -kumite a fost foarte apreciată de liceeni, iar apoi jandarmii au prezentat elevilor modul în care acţionează în misiuni de asigurarea a ordinii publice.

După prezentarea exerciţiilor demonstrative,  jandarmii i-au iniţiat pe tineri în  mânuirea armelor air soft şi tragerea la ţintă, organizând un mini poligon de tragere.

Cei mai merituoşi elevi ai liceului,  au avut ocazia de a se plimba prin comună cu autospeciala Jandarmeriei.

 Pentru a eficientiza expunerea, activitatea a fost organizată pe ateliere teoretice şi practice. Astfel au fost organizate ateliere de prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei Sătmărene, a trusei criminalistice şi a modului de amprentare, dar şi ateliere de prezentarea a unor aspecte teoretice legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene,  dar şi asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

 

2 comentarii

  1. Jandarmi Analfabeti Răspunde

    Saligny !

  2. Liliana Gergely Răspunde

    A fost o activitate foarte atractiva, cu impact deosebit la copii. Multumim Jandarmeriei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.