Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Picturi pe sticlă, bisericuțe și ouă de Paște, la concursul „Tradiţii şi Obiceiuri de Paşti”

concursul interjudetea  Traditii si obiceiuri de Paste (62)Expoziția celei de-a VI-a ediții a concursului interjudețean „Tradiţii şi Obiceiuri de Paşti” organizat de Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” a fost găzduită astăzi de Muzeul Județean Satu Mare. Peste 30 de județe au participat la acest concurs, fiecare fiind reprezentat prin creații inedite realizate de elevi cu ocazia sărbătorilor Pascale.

La vernisaj au participat Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, deputatul Octavian Petric și reprezentanți ai instituțiilor sătmărene. Împreună, aceștia au admirat frumoasele lucrări, executate de elevii din mai multe județe și au participat la un concert de pricesne, urmat de festivitatea de premiere.

Au fost expuse icoane pictate pe sticlă, ouă de paște, bisericuțe construite din lemn, desene grafice cu teme religioase, bucate tradiționale de Paște din zona Oașului și zona Codrului. De asemenea, elevii sătmăreni i-au încântat pe cei prezenți cu demonstrații de pictură pe sticlă, frâmântatul de pască și coaserea mărgelelor pe cămășile populare.

”Ca și în fiecare an avem ocazia să vedem aceste exponate ale copiilor cu ocazia sărbătorilor de Paște. Eu cred că este important că județul Satu Mare se poate face remarcat prin astfel de acțiuni în care copiii noștri depun un efort foarte mare, prin munca lor. Aici este clar meritul conducerii Liceului Nicolae Steinhardt și de asemenea, implicarea Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul”, a declarat Adrian Ștef.

”Este o acțiune de suflet. Noi Consiliul Județean suntem alături de copii și de instituțile care vin cu astfel de inițiative. Suntem în pragul sfintelor sărbători de Paște și pe această cale le transmit tuturor sătmărenilor să aibă parte de sărbători frumoase”, a afirmat Mircea Govor.

În cadrul festivității de premiere, elevii cu cele mai frumoase lucrări au fost premiați cu icoane, albume și mape cu articole religioase.

 

 

Un comentariu

  1. Services4You Răspunde

    Ai nevoie de ajutor… nu stii la cine sa apelezi Services4You iti ofera solutii profesionale pentru tine, apeleaza cu incredere si vei avea de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.