Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Pompierii și-au arătat profesionalismul în fața elevilor sătmăreni (FOTO)

Demonstratii ISU Somes (80)Preșcolarii și elevii sătmăreni au urmărit astăzi cu emoție exercițiile demonstrative ale pompierilor desfășurate pe platoul din fața Palatului Administrativ.

În cadrul activităților desfășurate în programul ”Școala Altfel”, Inspectoratul de Urgență Someș a pregătit pentru elevii și preșcolarii sătmăreni numeroase activități constând în exerciții demonstrative.

Sub privirile copiilor, pompierii au executat operațiuni de căutare – salvare a victimelor cu echipe canine, operațiuni de salvare de la înălțime cu autoscară mecanică și coborârea victimelor prin procedură de alpinism. De asemenea, au avut loc simulări de incendiu la care au intervenit pompierii cu autospecialele.

Pompierii i-au lăsat și pe elevi să intervină la stingerea focului, aceștia efectuând metoda de stingere a focului cu foarte mare entuziasm.

Tot în cadrul acțiunii a fost constituit și un punct de informare preventivă în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor precum și puncte de prezentare a tehnicii din dotare constând în autospeciale de descarcerare și stingere.

Dorim prin această activitate să le prezentăm copiilor modul prin care intervenim noi precum și tehnica pe care o avem în dotare și sperăm că astăzi i-am făcut fericiți pe copii”, a declarat locotenent-colonel Ganea Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.