Ultima actualizare: azi, 22:25

Sport

Sătmăreanca Amalia Tătăran a cucerit medalia de bronz la Europenele U23

amalia tataranScrima românească adună medalie după medalie la Campionatul European de U23 de la Vicenza (Italia). După ce băieţii de la spadă au cucerit medalia de bronz în concursul pe echipe, sâmbătă a fost rândul Amaliei Tătăran să urce pe podium. Sportiva crescută la Satu Mare şi legitimată la CS Dinamo, a cucerit medalia de bronz în proba de spadă feminin individual, după un parcurs bun.

Amalia Tătăran a tras direct pe tabloul de 32, unde a trecut, după un duel strâns cu poloneza Anna  Mroszczak, cu 15-12. Coordonată de pe margine de antrenorul George Epurescu, românca a acces în sferturile de finală după ce a trecut, pe tabloul de 16 de rusoaica Yulia Lichagina cu 15-14. A urmat meciul care a propulsat-o în semifinale, meciul pe care l-a câştigat cel mai categoric, tot cu o reprezentantă a Poloniei, Magdalena Pawlowska, 15-10.În semifinale, Amalia a întâlnit-o pe una dintre cele mai valoroase spadasine din concurs, Victoria Kuzmenkova, campioana mondială de juniori cu echipa. Având de partea ei experienţa, rusoaica s-a impus 15-10.
Celelalte sportive din România care au tras în proba de spadă feminin individual au oucpat următoarele poziţii: Cezarea Constantin (LPS Craiova) – locul 15, Diana Ionele (CSU Craiova) – locul 20 şi Greta Vereş (CSA Steaua) – locul 26.
Sursa: Prosport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.