Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Sute de sătmăreni au participat la bursa locurilor de muncă

bursa generala a locurilor de munca Satu Mare (49)Sute de sătmăreni au participat astăzi la bursa generală a locurilor de muncă organizată în fiecare an de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare. Peste 50 de societăți și-au prezentat ofertele de muncă, angajatori care au căutat atât persoane calificate cât și necalificate.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, iar oamenii în căutarea unui loc de muncă au avut 530 de oferte în următorele domenii: confecții -170 locuri de muncă, construcții- 65 locuri de muncă, industria lemnului – 55 locuri de muncă, industria mecanică – 27 locuri de muncă, asigurări – 15 locuri de muncă și alte domenii – locuri de muncă.

Din totalul de 530 de locuri de muncă oferite, 28 au fost pentru studii superioare, 439 pentru studii medii și necalificați 58 locuri de muncă.

Oficialitățile sătmărene, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, viceprimarul Radu Roca, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan precum și alți directori de instituții au susținut câteva discursuri în deschiderea activității și le-au urat sătmărenilor mult noroc în căutarea locului de muncă.

Se confirmă faptul că este o activitate bine venită, având în vedere că este prezent un număr foarte mare de cetățeni cât și de agenți economici. Sper să fie de folos iar fiecare cetățean să își găsească un loc de muncă”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

La bursa locurilor de muncă au participat și reprezentanți ai IPJ Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Penitenciarul Satu Mare, care și-au prezentat ofertele din instituții. De asemenea, pentru prima dată, zece persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Satu Mare, calificate în meseria de cusători articole din piele si înlocuitori, precum şi în meseria de tâmplar au fost prezente la activitate, pentru căutarea unui loc de muncă. Condamnații mai au de ispășit doar 6 luni din pedeapsa primită.

La bursă au participat 840 de persoane în căutarea unui loc de muncă, din care au fost selectați pentru angajare 252 de persoane, iar 35 de persoane și-au găsit un loc de muncă pe loc, schimbând statutul din persoană neocupată în persoană activă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.