Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Tudor Giurgiu i-a cucerit pe sătmăreni cu filmul ”De ce eu?”

de ce eu satu mare (51)Tudor Giurgiu, Emilian Oprea, Andreea Vasile și Alin Florea au fost prezenți vineri seara în fața publicului sătmărean cu ocazia proiecției filmului ”De ce eu?”. Echipa de actori condusă de regizorul Tudor Giurgiu a fost întâmpinată cu aplauze de sutele de sătmăreni la finalul vizionării.

Filarmonica Dinu Lipatti a găzduit două proiecții a thrillerului politic ”De ce eu?”, inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, care a atras atenția atât a publicului din România cât și a celui din străinătate. Proiecția de la ora 19:30 a rulat cu casa închisă, sala filarmonicii devenind neîncăpătoare. La proiecția de seară, spectatorii au avut ocazia să discute despre cazul controversat care a inspirat scenariul și despre trăirile, sentimentele și provocările din timpul producției cu regizorul Tudor Giurgiu și actorii principali Emilian Oprea, Andreea Vasile și Alin Florea.

Tudor Giurgiu împreună cu echipa sa fac un turneu prin țară pentru a readuce filmul și cinematograful în inima oamenilor.

Plimbându-ne prin țară ni s-a spus că filmul reflectă foarte bine o atmosferă tenebroasă și foarte urâtă a parchetului din acei ani. Nu l-am cunoscut pe Cristian dar pe tot timpul documentării, în tot procesul ăsta lung până la filmare aveam sentimentul că devenise un om prezent în viața mea și pe care l-am cunoscut și am avut o serie întreagă de coincidențe care m-au făcut să mă întreb dacă nu chiar am fost aproape unul de altul. Tot procesul de documentare a început de la presă, fără de care nu cred că aș fi avut imboldul de a aborda subiectul, a scris foarte mult și a urmărit acest caz. Am evitat să mă întâlnesc cu oameni care să dețină un anumit vid de adevăr pentru că am vrut să pornesc de la propria idee și propriul gând față de subiectul acesta”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită cu Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

“De ce eu?” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, după “Legături bolnăvicioase” şi “Despre oameni şi melci”.

Lungmetrajul “De ce eu?” este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA şi SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Coproducători sunt Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers şi Cor Leonis Films.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.