Adrian Cozma: Satu Mare va deveni groapa de gunoi a Clujului

27 mai 2015 | 11 comentarii

Adrian Cozma (1)În dispreţ total pentru locuitorii acestui judeţ şi ajunşi la fundul sacului, după ploaia de sărbători şi festivaluri cu iz electoral, liderii Consiliului Judeţean dau din nou măsura spiritului gospodăresc care i-a  caracterizat în  ultimii trei ani.

În şedinţa de marţi, 26 mai 2015, consilierilor judeţeni le-a  fost prezentată spre aprobare,  una dintre cele mai ,,avantajoase” afaceri pentru Satu Mare, în opinia preşedintelui Adrian Stef, respectiv preluarea gunoiului municipiului Cluj la Groapa de gunoi de la Doba, pentru o perioadă provizorie. Se trâmbiţează sus si tare doar suma ,,astronomică” care va intra în bugetul judeţului, 5, 6 milioane lei+ TVA, ignorându-se criminal, impactul pe care această operaţiune l-ar avea asupra mediului şi a locuitorilor acestor zone. Este greu de înțeles interesul maxim al președintelui Consiliului Judetean pentru  acest contract murdar, la propriu, in condițiile in care ar mai exista multe alte posibilități, turistice sau culturale, de promovare a județului Satu Mare.

Tocmai de aceea , satmarenii trebuie sa afle ca in schimbul acelei sume ,,exorbitante”, 40 de camione cu gunoi si deșeuri menajere vor intra in județul Satu Mare, in fiecare zi, 6 zile pe săptămână, la un calcul simplu, 240 de camioane săptămânal. Un alt aspect care nu il pomenesc cei care imbratiseaza aceasta mare pleasca cazuta pe capul satmarenilor este traseul pe care îl vor parcurge pe teritoriul judetului Satu Mare, aceste camioane pline cu gunoaie. Ele vor parcurge o distanța de aproximativ 18 km pe raza localităților Mădăras si Gelu, un traseu avand unul dintre cele mai distruse drumuri din județ, tot din cauza unor astfel de activitati si care de trei ani asteapta sa fie reparat. Evident, drama locuitorilor acelei zone, carora le vor trece pe sub geamuri 240 de camioane pline cu gunoaie saptamanal, nu conteaza pentru organizatorii de festivaluri  si simpozioane.  De parca n-ar ajunge faptul ca suntem codasii tarii din aproape toate punctele de vedere, in scurt timp vom ajunge, datorita actualei conduceri a judetului , groapa de gunoi a NV Romaniei. Nu ajunge ca lipsesc investitiile care aduc locuri de munca, ca nu avem infrastructura adecvata vremurilor actuale si ca nivelul salariilor este la limita inferioara, mai trebuie sa ajungem si cea mai murdara zona a tarii din cauza lacomiei si iresponsabilitatii celor care conduc judetul.

Suntem datori să cântărim atent astfel de decizii, să nu ignorăm avantajele materiale actuale pe care le-ar putea aduce, dar nici să nu fim indolenţi în privinţa impactului pe care le-ar putea avea pe termen lung asupra vieţii fiecăruia dintre noi. O astfel de decizie nu se ia pe genunchi, orbiti de câştiguri facile şi ameninţaţi  că ne-o ia altcineva înainte , ci după calcule riguroase şi  responsabile, cu consultarea tuturor celor implicati.

 

Consilier judetean

Adrian Cozma

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (11)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. radu spune:

  am vazut acolo o doamna intr-o tinuta foarte stralucitoare, din paiete, care era foarte suparata pe cei care voteaza impotriva sau se abtin. Doamnei Marusca ii place unanimitatea , consensul, voia buna, cantecul, dansul, etc, etc

 2. aprozar spune:

  Stef asta ne vede cu gumă in par? Isi bate joc de sanatatea noastra pe fata?
  De ce nu si le depoziteaza in curtea lui daca are asa mare incredere in ” proiectul”(scuzati, am vrut sa zic bussines) asta ?

 3. Medic la spitalul județean spune:

  Domnule Cosma Ştef este un imostor pe care-l interesează doar să facă bani.Aveți informații greşite despre Spital datoriile sunt mult mai mari zeci de miliarde.

 4. lia spune:

  in sfarsit cuiva ii pasa de noi, judet de oameni

 5. jon spune:

  cred ca vor sa duca gunoiul pe la sensu giratoriu dintre Gelu si Terebesti sau pe CENTURA ,, satmarului” ori pe al treielea pod, sau pe sensul giratoriu de la iesire din Satu Mare spre Carei!Cat de ipocriti pot fii sefii judetului? Cei inaintati in varsta ce pot spune , dvs. Dle Cosma sunteti tanar si probabil mai vreti sa traiti in Satu Mareasa ca merita luptat.

 6. tigarushe spune:

  Doamne, ce papagal primitiv e Cozma ăsta! Ce prostii debitează prostovanul de el! Hai cu țigările, bastanule!

 7. sorin spune:

  Si uite cum no sa le iasa bissnisu lu Stef si comisionu lui Ardelean! Doua gunoaie care ar vinde sanatatea noastra si a copiilor nostri ! Iara din purcoiu asta de bani ar putea cumpara si baza sportiva Somesul, a lui Govor. Asa ar fi toti multumiti

 8. Darius spune:

  Uitati-va cine ne conduce. Stef, care ar da sanatatea oamenilor din judet pt interesele lui personale. Luati aminte oameni buni, ca va veni anul viitor sa ne ceara din nou votul.

 9. varius spune:

  Darius, te temi ca Stef va strânge toate gunoaiele, si tu nu vei scăpa?

 10. nicu spune:

  Si mie mio placut doamna Marusca, da nu mai stiu la ce partid e!Da, mio placut cum stralucea, iar vocabularul si indignarea erau fermecatoare! Pacat ca n-a dansat, sau putea sa cante ceva acolo, la microfon! Faina, faina si ce frumos sclipea. Irezistibila! Nu stiti, e maritata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest