Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Alcoolul a lăsat fără permis câțiva sătmăreni

actiune prevenire alcool, ochelari speciali (37)Poliţiştii Biroului Rutier Carei l-au depistat in trafic în data de 1 mai, pe E. VASILE, de 45 ani, din Domanesti, care a condus în Capleni autoturismul marca Opel, în timp ce avea in aerul expirat o alcoolemie de 0,57 Mg/l. Bărbatul a fost condus la Spitalul mun. Carei unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza a fost inregistrata lucrarea penala sub aspectul comiterii infractiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala “ fapta prevazuta de art. 336 alin. 1 din Codul penal.

  •  

În  data de 1 mai, orele 20,30 poliţiştii Sectiei de Politie Nr. 8 Gherta Mica, l-au identificat in trafic pe C. VASILE, de 51 ani, din Negresti Oas, care a condus in com. Turt autoturismul marca Skoda, în timp ce se afla sub influienta bauturilor alcoolice. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care, a indicat o concentratie de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat, dupa care a fost condus la Spitalul orasenesc Negresti Oas, unde i-au fost recoltate probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Celui în cauza i-a fost intocmit dosar penal.

  •  

Poliţiștii  Biroului Rutier Carei în timp ce efectuau serviciul de supraveghere a traficului rutier în data de 02 mai a.c., în jurul orelor 04,30,  pe str. Viilor din Carei au oprit pentru control autoturismul marca Audi care era condus de O. CRISTIAN de 31 ani, din Zalău. Avînd în vedere că, conducătorul auto emana un puternic miros de alcool, fiind solicitat să fie testat cu aparatul etilotest acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Carei în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar acesta în prezența medicului de gardă a refuzat recoltarea.

În cauză a fost înregistrată lucrarea penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de refuz de prelevare de mostre biologice, faptă prevazută şi pedepsită de art. 337 C.P

In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii sătmăreni în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării regimului legal de viteză maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus au fost aplicate 341 sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.324 lei.

 În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 84  sancţiuni contravenţionale în valoare totală  de 24.850  lei.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.