Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Campania “Şi tu poţi fi poliţist!”, în școlile sătmărene

foto Kolcsey 7Campania “Şi tu poţi fi poliţist!” desfăşurată de poliţişti continuă în această perioadă în şcolile sătmărene.  Astfel, joi, 30 aprilie 2015, poliţişti din cadrul structurilor de prevenire şi resurse umane, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, au susţinut o întâlnire cu elevii claselor a XII-a ai Colegiului Naţional Kolcsey Ferenc.

Activitatea a avut ca scop promovarea profesiei de poliţist şi informarea tinerilor asupra posibilităţilor de a deveni poliţişti, urmând fie Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”  în cazul celor care optează pentru studii universitare, fie una din cele două şcoli ce pregătesc agenţi de poliţie, echivalente şcolilor postliceale.

Cei 85 de elevi prezenţi au aflat din prezentările susţinute de inspector principal Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog, şi de agent şef principal Cora Ioan, informaţii despre misiunea poliţiştilor, avantajele pe care le oferă o astfel de profesie, inclusiv pe perioada şcolarizării, dar şi provocările meseriei care fac ca, o astfel de profesie să nu fie potrivită publicului larg.

Totodată, elevii şi profesorii prezenţi au urmărit un film de prezentare a Şcolii de Agenţi de Poliţi “ Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca, realizând în urma vizionării acestuia, standardele europene la care se pregătesc, în prezent, viitorii poliţişti români. Elevii au aflat, de asemenea, că există locuri speciale pentru minorităţile naţionale, în cadrul tuturor instituţiilor de învăţământ care pregătesc poliţişti.

Au fost distribuite materiale informative iar, elevii interesaţi de o carieră în poliţie, au avut posibilitatea de a discuta în particular cu poliţiştii, primind acele informaţii punctuale de care aveau nevoie.

Deşi campania naţională “Şi tu poţi fi poliţist! “ se adresează elevilor aflaţi în ultimii doi ani de liceu, poliţiştii menţionează faptul că, pentru prima dată în acest an, nu există limită de vârstă pentru cei care îşi doresc să urmeze o şcoală de agenţi, singurele criterii fiind cele aplicabile tuturor candidaţilor, între care menţionăm: o bună sănătate fizică şi psihică, care presupune încadrarea în baremele medicale ale MAI, promovarea examenului psihologic, a probelor sportive şi apoi, a testelor grilă la disciplinele gramatica limbii române, respectiv o limbă străină.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.