Campionul național la judo, Lucian Preda, a decedat

6 mai 2015 | 5 comentarii

PREDA12Doliu în sportul sătmărean. Fostul campion la judo, Lucian Preda, a decedat aseară, la vârsta 42 de ani, în urma unui infarct.

Regretatul sportiv Lucian Preda a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de seniori, din care trei consecutiv, două de argint şi două de bronz. Ultimul bronz a fost luat în 2005 pentru CS UNIO Satu Mare.

Are în palmares un titlu balcanic, două medalii de argint la Europenele pe ministerele de interne şi alte multiple medalii la turnee naţionale şi internaţionale.

Lucian Preda, de câţiva ani, s-a mutat în Germania la Freiburg unde activa ca antrenor la clubul de judo din localitate. A venit ultima oară la Satu Mare în luna martie când a adus într-un stagiu de pregătire şi doi sportivi de la clubul din Freiburg, medaliaţi la Naţionalele Germaniei de juniori.

În ultima vreme o pregătea în Germania şi pe sătmăreanca Patricia Szekely, campioană la cadeţi, la Under 21 şi vicecampioană la seniori. Anul trecut Patricia Szekely a participat la Campionatul Mondial de juniori din Miami, unde a cucerit medalia de bronz.

Vestea i-a șocat atât pe cunoscuții lui cât și pe reprezentanții sportului sătmărean.

Familia îşi doreşte ca Lucian să fie înmormântat acasă, la Satu Mare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Piros Stefan spune:

  Dumnezeu a chemat la el un campion si un om cu caracter deosebit,dar l-a luat dintre noi pe Luci.Pentru prieteni,cunoscuti si fosti colegi el nu va muri niciodata atata timp cat ne vom aduce aminte de el,de clipele petrecute cu el.

 2. Cornel M spune:

  Dumnezeu sal odihnească pe aceste mare sportiv, un om de mare caracter, un sportiv extraordinar, un tata exemplar, idolul mai multor generaţii de sportivi, care doreau sa calce pe urmele performantelor sale, modest şi onest.

 3. valer spune:

  L-am pierdut ca coleg în urma cu cativa ani,iar acuma l-am pierdut de tot ca om,un adevărat om,cu un caracter pe care multi dintre noi nu îl vom putea atinge,un om de modestie. Pacat. Odihneasca-se in pace!

 4. Lucian Rus spune:

  Sincere condolente familiei indoliate.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

 5. David lavinia spune:

  Chipul sau bland a ramas in imaginea noastra.Te-ai retras linistit,asa cum ai trait,in lumea celor buni si drepti.
  ,,Dumnezeu sa-ti vegheze somnul de veci.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest