Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Inundaţii în judeţul Satu Mare. Viituri la Bârsău şi Poiana Codrului

inundatii satu mareInundaţii în judeţul Satu Mare. Ploile căzute în ultimele ore au produs mai multe viituri care au inundat sute de locuinţe şi au distrus hectare întregi de culturi agricole.

Prefectul dr. Eugeniu Avram, în calitate de șef al Comitetului Județean Satu Mare pentru Situații de Urgență, a precizat că în această dimineață au fost mai multe viituri. 
„Sunt curți inundate, drumurile în acest moment sunt practicabile. E vorba de Poiana Codrului și Bârsău. Practic apa vine dinspre Bârsău. Pagube materiale sunt multe, dar nu sunt oameni răniți. Dacă este cazul vom evacua oamenii”, a declarat prefectul Avram.
Probleme sunt și la Giorocuta, acolo unde subprefectul Alfatter Tamas împreună cu mai multe echipaje de la pompieri și serviciul voluntar de pompieri fac eforturi pentru a ține situația sub control.
Hidrologii au emis o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, unde între orele 7 şi 14.
Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie ce pot determina inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Maja din judeţele Satu Mare şi Sălaj, Sălaj din judeţele Sălaj şi Maramureş şi Bârsău din judeţul Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.