Muzeul Judeţean, bun de plată. Dispoziții ale directorului Liviu Marta, anulate de instanță

7 mai 2015 | 16 comentarii

Liviu MartaMuzeul Judeţean trebuie să-i achite contabilei instituţiei suma de 18.000  de lei deoarece directorul Liviu Marta i-a retras abuziv dreptul de semnătură. Aceasta a acţionat instituţia în judecată, iar Tribunalul i-a dat câştig de cauză.

Prin sentinţa Tribunalului Satu Mare, menţinută de Curtea de Apel Oradea, se anulează Dispoziţia nr. 14/14.05.2013 şi Decizia nr. 1213/17.05.2013 emise de Muzeul Judeţean, prin care contabilei Lumința Alexiu i s-a retras dreptul de semnătură preventiv contabilă.

Instanţa a obligat Muzeul să achite contestatoarei diferenţa dintre salariul net aferent salariului brut al contestatoarei anterior emiterii Deciziei nr. 1213/17.05.2013 şi cel efectiv plătit, pe perioada 17.05.2013-28.04.2014, dar să plătească şi 3.000 lei cheltuieli de judecată.

Muzeul Județean nu este la primul proces de la venirea lui Liviu Marta la conducerea instituției.Unii angajați consideră că banii de plată ar trebui să fie plătiți de către directorul care emis dispoziția respectivă, nu de către instituție. 

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (16)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Sulea spune:

  Trebuie demis Liviu Marta pentru a-i face loc lui Felician Pop ?

 2. satmarean spune:

  Sau Ardelean?

 3. vlad tepes spune:

  Doamna nu stie limbi….straine?

 4. Baba Novac spune:

  O noua porcarie de-al lui Stefuţ!

 5. toma spune:

  Dar de ce să plătească muzeul??? Să plătească Marta, că el a făcut un abuzul.

 6. sieu spune:

  Un ticălos susținut atâția ani de Ștef.

 7. herodot spune:

  Stai un pic, ca nu Stef l-a pus! Marta a fost omul lui Csehi! Exact este să spunem că Stef îl schimbă!

 8. traian spune:

  Ștef nu il schimbă ci lui i se termina contractul. Din nefericire pt muzeu el n-a fost decât o marionetă, ba a lui Csehi, ba a lui Szocs Peter, ba a lui Stef…etc.Muzeul a decăzut enorm cu el director, el doar număra cât mai multe activități, dar fără calitate, doar să iasă la număr să se poată lăuda câte activități a făcut. Se laduă cu ,munca altora.Pentru muzeu este un dezastru, colegii lui îl urăsc.Ardelean și Feli râvnesc la postul lui dar când se bat doi…câștigă….Ardelean e tâmplar ca meserie, Feli a terminat facultatea de mine și petrol deci amândoi au pregătirea necesară să fie directori de muzeu județean ! Oare Țepeș când vine???

  • Decebal spune:

   Mai traianele, da tare bine le stii tu, ca un om mare, pe toate. Nu cumva esti unul (sau una) din gasca lu Ciubi? Nu stii cine-i ciubi? Pai sa-ti spun euȘ e ala care a tocat banii publici timp de multi ani de zile, ba pe case putrezite la Marius, ba pe tipografii ruginite, plus tot felul de alte manarii, plus ca si-a adunat in jur o gasca de incapabili, lingai si parsivi care ar vrea din rasputeri sa-si vada napoi in scaun idolu. Muzeul satmarean boleste din timpul lui ciubi si a sinistrei sale colege, marta n-a facut decat sa prelungeasca boala. Si nu te mai baga unde nu stii ca te faci de cacao

 9. dragos spune:

  Iată realizarile acestui individ ca si director: multi angajati au plecat, alți 6 angajați cu tratamente la psihiatru, 3 angajati au cancer, 2 morți!Si sigur el e mândru de realizările lui, la fel și cei ce l-au pus șef.

  • Decebal spune:

   O fi facut Marta greseli da nici chiar asa, mai voievoade. Ce cracter jegos poti sa arati lumii! Cauta macar sa afisezi putina decenta; nu se vorbeste asa usor despre dramele personale

 10. raluca spune:

  Este eronat faptul ca Marta i-a retras semnatura. Stefut a fost cel care l-a obligat, in mod abuziv, sa-i retraga semnatura si acum se spala pe maini, dand vina pe subalterul sau.Da-l in judecata!!!

 11. marcel spune:

  Dle Marta, esti un mare fraier daca nu-l dai in judecata pe Stef ptr. abuz in serviciu, pentru ca vei castiga, exact cum a castigat pe cale legala si d-na contabil. Nu uita ca in cazul unui proces va fi chemata si dansa ca martor si va trebui sa spuna cum ati fost amenintati amandoi de Stef. Masura ta a fost blanda in comparatie cu planurile lui Stef de a scapa definitiv de ea, deoarece nu a fost de acord sa-i semneze ilegalitatile. Asa ca urmeaza sfatul celui de mai sus pentru ca vor aparea si alti doritori sa te sustina.

 12. pop spune:

  ar fi bine ca cineva, nu spui cine sa il caute pe acest domn si la hartiile santierelor pe care le a condus, de exemplu in judetul Arad….ca in satu mare nu mai are loc. cat despre prestatia ca director….poate mai bine un tractorist sau ceva palmash ca se exprima mai bine ca umflatu asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest