Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Nicio staţie de tratare a apei din judeţ nu are autorizaţie sanitară

sedinta Colegiului Prefectural (3)Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dan Cojoc, a prezentat astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural un raport cu privire la calitatea apei din judeţ, el arătând că niciuna din staţiile de tratare a apei din judeţ nu are autorizaţie de funcţionare.

Prin urmare, instituţia a efectuat un control la Apaserv şi a dispus ca în termen de 30 de zile operatorul să depună documentaţia pentru autorizare.

În urma analizelor de laborator fizico-chimice şi microbiologice a rezultat că 85% din probele recoltate sunt conforme. Depășiri ale nivelurilor admise de nitrați sau amoniac s-au depistat în mediul rural, unde au fost descoperiţi şi enterococi.

În cadrul întâlnirii, reprezentantul Gărzii de Mediu, Rodica Mereuţă, a atras atenţia asupra faptului că 61 de localităţi din judeţ sunt vulnerabile la nitraţi şi a cerut reactivarea unei comisii interinstituţionale care să monitorizeze calitatea apei.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut factorilro responsabili să trateze cu prioritate acest subiect, spunând că “problema nu trebuie ascunsă sub preş”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.