Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Percheziții DIICOT la Satu Mare şi în alte judeţe. Evaziune de 20 milioane euro

perchezitiiPercheziţii de amploare la mai multe firme, inclusiv în judeţul Satu Mare, la societatea de salubrizare ROMPREST din Bucureşti, deţinută de omul de afaceri Florian Walter. Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești efectuează miercuri dimineața 37 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de 20 de miliarde de euro, potrivit DIICOT.
În cursul dimineții, percheziții au avut loc și la sediul Romprest din sectorul 1 al Capitalei, dar și la domiciliul lui Florian Walter. Aproximativ 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT din Ploiești pentru audieri, scrie Agerpres.
Suspecţii ar fi folosit mai multe firme “fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.
Au fost în desfășurare 28 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în Capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.
Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, astfel că persoanele care vor fi ridicate în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri la această structură.
Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Șefa interimară a DIICOT, Georgiana Hossu, a declarat că sunt 28 de suspecți urmăriți penal în afacerea Romprest, 30 de firme fiind implicate într-un dosar de evaziune de 20 de milioane de euro. Aceasta a mai declarat că Florian Walter se sustrage urmăririi penale, acesta este în țară, dar a fost dat în consemn la frontieră.
Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizat de percheziții este și omul de afaceri Florian Walter, patronul companiei de salubrizare Romprest.

Sursa: realitatea.net

4 comentarii

  1. UDMR Răspunde

    Asi avea o rugaminte la baieti destepti de la DIICOT Satu Mare, sa o intrebe putin pe doamna Elisabeta Bekessy,din ce bani isi renoveaza casa !Din plicurile verzi de la SC FLORISAL SA cumva!!!!!!

  2. nicu Răspunde

    Alt baiat destept (F.Walter)care va intregii galeria investitorilor in fotbal care va ajunge la puscarie dupa Padureanu(Bistrita),Netoiu,Borcea,clanul Becali,Copos,fratii Capra(Petrolul),Iancu(Timisoara),Stefan(Piatra-Neamt),Popescu,etc.Se demonstreaza ca practic toate cluburile au trait din bani furati de la spitale,scoli,drumuri intr-un cuvant din evaziune.

  3. maxx Răspunde

    ,,Serviciul Teritorial Ploiești efectuează miercuri dimineața 37 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de 20 de miliarde de euro, potrivit DIICOT,,.ia mai lasti din 20de miliarde de Euro ca nu valoeaza atata judetul nostru….

  4. norbert Răspunde

    nu7mai la carei sunt evazionisti mai mari ca toata suma..ia sa vedeti la firma de scaune a primarului sau la cea de sucuri a amicului sponsor al primarului sau la cea de ingrasaminte din capatul orasdului….cea care varsa in conturile tuliupanilor pentru festivaluri ca sa isi tina departe justtiabilii aserviti….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.