Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Peste 300 de sătmăreni, prezenți la maratonul Caritas (FOTO)

Maraton Caritas (1)Sute de sătmăreni, cu mic cu mare, au participat astăzi la cea de-a IX-a ediție a „Maratonului de solidaritate” organizat de Caritas Satu Mare. Scopul maratonului din acest an este sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Cele peste 350 de persoane au pornit din Piața Libertății și s-au îndreptat pe ruta: Alexandru Ioan Cuza – str. Vasile Lucaciu – str. Mihai Viteazu – Piața Jean Calvin – str. Ștefan cel Mare – str. Ady Endre – str. Gheorghe Barițiu – str. Gorunului – Aquaparc Aquastar.

La această acțiune au participat și primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, senatorul Pataki Csaba, fostul primar Iuliu Ilyes, consilierul local UDMR Maskulik Csaba și mulți alții.

Participanții au de parcurs aproximativ 6 km iar la final în incinta aquaparcului aceștia vor avea parte de surprize, programe distractive şi tombolă cu multe premii.

Marele premiu oferit de către organizatori va fi o bicicletă.

”Este un maraton de solidaritate prin care noi ne exprimăm gestul de solidaritate față de acele persoane care sunt marginalizate în societate, care întâmpină greutăți sociale, persoane cu dizabilități și care sunt în îngrijire. Acțiunea are un component și de educație sanitară pentru că în secolul XXI, eu cred că este o problemă lipsa de mișcare iar noi prin acest eveniment încercăm să stimulăm persoanele să fac câțiva pași pentru sănătatea lor”, a declarat directorul general al organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, Dr. Lang Ladislau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.