Primăria începe procedura exproprierii hotelului Dacia

27 mai 2015 | 33 comentarii

Dorel Coica (28)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că va porni procedura de expropriere a hotelului Dacia iar printr-un proiect european vrea să-l transforme în sediul Primăriei.

Am discutat de mai multe ori cu cel care este proprietarul Daciei, și a declarat public că dânsul nu are capacitate economică să continue această lucrare și că acea clădire este de vânzare. A trimis documentația către Ministrul Culturii, către Consiliul Județean și Primărie, făcându-ne o ofertă de preț, cerând 5 milioane de euro. Eu nu pot să cumpăr această clădire pe bani publici și sunt convins ca nu va veni niciun investitor, așa că am decis și pornim procedura de expropiere. Am nevoie și de sprijinul consilierilor, o să promovăm o hotărâre de Consiliu Local prin care declanșăm procedura de expropriere și această clădire istorică, după gândul meu doresc să devină sediul Primăriei municipiului Satu Mare. Orice oraș civilizat are o primărie într-o clădire istorică, hotelul Dacia este emblema municipiului Satu Mare, Primăria trebuie să fie emblema cetățenilor, deci vreau ca instituția emblematică să intre într-o clădire emblematică”, a afirmat Dorel Coica.

Totodată, edilul a mai precizat că a discutat cu specialiști și vor exista posibilități prin Programul de Finanțare Europeană să se reabiliteze clădirea hotelului Dacia.

Numai noi putem să o facem, deci nu Consiliul Judeţean nici Ministerul Culturii iar cofinanțarea cu care va trebui să venim noi este de 1,9%. Căutăm ca lucrurile să vină rapid, facem expropierea, se va face o expertiză juridică care va arăta valoarea reală a acestei clădiri, după care vom proceda la eșalonarea sumei ca să putem intrăm în posesia clădirii şi pe urmă să declanșăm procedura de a aduce acei bani europeni pentru reabilitare. Probabil în 2020 Primăria va fi găzduită de această emblematică clădire”, a spus Dorel Coica.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (33)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  BRAVO COICA în sfărşit avem un primar care luptă pentru oraşul nostru.

  • satmarean spune:

   Mai Coica esti ca vai de capul tau! Nici nepotii satmarenilor nu vor vedea rezultatul povestilor tale de adormit stranepoti! Vai de asa primar. Avem deja 3 poduri terminate peste Somes, toate cladirile sunt izolate…si multe altele ai facut tu dar nu vedem noi.

 2. Andrei spune:

  COICA trebuie să spele acuma rahaturile lui Szabo şi Ilyeş prin vănzarea hotelului înspre o firmă de doi lei oşenească.

 3. anonim spune:

  Domnule Primar în spiritul predecesorilor dumneavoastră vă puteți ințelege cu oşenii aşa cum a făcut Ilyeş că doar ei sunt obişnuiți să dea parte din sumele primite aşa au făcut avere oşenii pocăiți prin sifonarea banului public ami buni.E mai simplu decăt să vă bateți cu ei în interesul oraşului.

 4. cimpoi spune:

  Poi Ilyeş şi Szabo le-a văndut firmei Benny Alex inclusiv Filarmonica.Ruşine.Noroc că a recuperat-o Coica în instanță.

 5. Dumitru Calman spune:

  În sfărşit avem un primar cu sănge în instalație.Ține-o tot aşa Coica.

 6. victor spune:

  Ar trebui să plătească reprezentanții UDMR care au intermediat această afacere păguboasă pentru oraş.Felicitări Coica.

 7. Csaby spune:

  Din păcate pentru noi cetățenii acestui oraş până la alegerea lui Coica s-a votat pe criterii etnice dar am văzut şi noi cetățenii maghiari cum rămăne oraşul în spate atunci cănd primează interesele personale în fața intereselor comunității.Coica e singurul primar care se luptă pentru noi sătmărenii.

 8. cristi35 spune:

  woooaaaa..ce oameni inteligenti mai..de comentat prostii pot toti satmarenii..idioti ce sunteti :)))))

 9. Csaby spune:

  Cristi nu putem contesta lucrurile bune care le fac cei pe care îi alegem noi cetățenii şi care trebuie să recunoaştem că ne dezamăgesc dar în momentele în care fac ceva ok ce ar trebui sa facem?

 10. Bálint spune:

  Mai fraieri in 2016 va fi alegerile….credeti ca primaria are 4 millioane de euro? Coica tu poti muta la Afganistan sau la Ma-ta acasa!!!

 11. ion spune:

  BALINT citeşte articolul bine .scrie negru pe alb de plata eşalonată a sumei.

 12. andrei spune:

  clar ca a inceput campania eletorala. coica nu are habar de administratie orasul este varza la orice capitol, economie foarte slaba iar Coica vrea sa dea 5 milioane de euro pentru oseni.

  • avocat spune:

   Interesul social poate conduce, în anumite situaţii, nu numai la limitarea exerciţiului unor atribute ale dreptului de proprietate, dar chiar la pierderea dreptului de proprietate privată cu privire la imobile – terenuri şi con

   strucţii care pot fi expropriate şi trecute astfel în proprietatea publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, cu plata de despăgubiri către proprietar.

   Reamintim că, potrivit art. 44 alin. (3) din Constituţie, „Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire”. Preluând aceste dispoziţii constituţionale, art. 562 alin. (3) NCC dispune că exproprierea se poate face numai pentru o cauză de utilitate publică, ce este stabilită potrivit legii, cu o justă şi prealabilă despăgubire, fixată de comun acord între proprietar şi expropriator; în caz de divergenţă asupra cuantumului despăgubirilor, acestea vor fi stabilite pe cale judecătoreasc

 13. toma spune:

  Orice se scrie despre Coica aici clar este cel mai bun primar de pâna acum.

  • Bálint spune:

   Ma toma tu nu vezi ca nu au facut nimic in oras?? Mumai au taiat panglica?? Nici un project european nu au dat la bucuresti si nici una nu au castigat!!! Si tu spui ca este un bun primar. Au cheltuit forte multi bani numai festivale.

 14. toma spune:

  Bálint dragă dar de blocurile care s-au izolat pe bani europeni ce zici?

 15. toma spune:

  Bàlint sunt căteva mii de apartamente izolate.

 16. Pintea Traian spune:

  Da aşa este domnule Toma s-au izolat in ultimii trei ani mii de apartamente pe bani obtinu ti din fonduri europene de catre primarie,păcat ca domnul Bálint nu vrea să vadă adevărul dar să stiți domnule că indiferent că e român sau maghiar important e să facă treabă pentru noi.

 17. Agamiță Dandanache spune:

  E necaz mare la Udmr si Pnl ,cine să candideze,pe cine să desemneze pentru alegerile de anul viitor pentru că Primarul actual stă cam bine cu electoratu….Dacă mai face ceva e bai mare pentru ei..

 18. satmarean spune:

  Udmr a văndut hotelul Dacia şi oraşul are de pierdut din cauza acestui lucru.Ruşine.

 19. amti oşan spune:

  Sper să reuşească primarul pentru că oşenii au distrus hotelul practic şi-au bătut joc de simbolul oraşului şi ei nu au cumpărat nici măcar un Mash pe hotel.Succes Coica

 20. xxxx spune:

  bai fraerule vrei sa faci primarie pt tine?nu-ti rusine.aceasta cladire trebuie sa fie hotellllll cum o stie toata lumea. atunci cand vin turisti sa vada aceasta frumusete.asa ca daca vrei sa o cumperi f. bine numai sa fie hotel

 21. florin giurchici spune:

  Coica este cu siguranță cel mai bun primar pe care l-a avut acest oraş.

 22. adrian spune:

  Daca era Ilyes precis se înțelegeau şi făcea acolo sediul Udmr..

 23. cristi spune:

  Dr Coica este cel mai slab primar din 1990 pîna azi,nu a facut nimic pt acest oras!!!

 24. adi spune:

  Dupa toate iesirile publice ale D.lui Primar Coica ,se pare ca asistam la un santaj mediatic si presiune publica împotriva proprietarilor Hotelului Dacia!Iar abuzul in serviciu este infractiune!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest