Ultima actualizare: azi, 12:11

Totul despre sex

Sexul în timpul sarcinii

pregnant womanDupa primele saptamani de greata, multe femei simt ca le creste energia, iar hormonii generati de sarcina le amplifica enorm libidoul. Daca partenerul te sprijina, poate fi o perioada foarte activa sexual. Nu o sa intru in detalii despre sanatate sau cum sa nu faci rau copilului pentru ca majoritatea mamelor isi umplu rafturile bibliotecii cu carti despre copii si nastere, insa

–        cat de sexi te simti depinde de reactia partenerului, daca priveste pozitiv sarcina si este la fel de entuziasmat ca tine cand misca bebelusul, pesemne ca viata voastra sexuala n-o sa sufere prea mult. Este o perioada cand te simti foarte vulnerabila fizic, daca de obicei umbli in jeans stramti  si tricouri lipite de corp, o sa le urasti pe cele care o mai fac inca. Un partener perfect te va convinge ca noul tau look este la fel de erotic si amandoi va veti extazia in fata sanilor plini si a burtii rotunde.

–        Si mamele fac sex. Daca simti ca a inceput sa te trateze ca pe o madona, stai de vorba cu el. Oricat ti-ar placea cum creste copilul in tine, esti totusi acceasi persoana ca inainte. Mamele fac sex, la fel si viitoarele mame.

–        Nu, copilul nu aude. Adica tu iti aduci aminte cand mama ta tipa?

–        Nu fi surprinsa daca gusturile tale sexuale se schimba. Inainte de a ramane insarcinata, iti placea sexul oral si mai putin actul clasic. Acum e invers. Uneori nu ai chef de sex deloc. Trupul ti-e greoi, doctorul si altii cerceteaza si iti pipaie burta tot timpul. Sexul poate parea atunci inca o intruziune in intimitatea ta.

–        Daca te simti mai excitata decat ai fost vreodata, este normal, hormonii dezlantuiti pot genera episoade erotice si episoade lacrimogene. Multe femei spun ca orgasmele sunt mai puternice si vin mai repede acum. Nu dispera cand corpul tau face tot felul de traznai, cum ar fi sa iti tasneasca lapte din sani in timpul orgasmului.

–        Ii face rau copilului? Asta este principala lui obsesie. Toata vanzolalea accea a penisului, isi inchipuie el, o sa miste copilul incolo si incoace. Ar vrea el, dar nu e asa mare! Ginecologul sau un manual iti vor arata cele mai sigure pozitii din timpul sarcinii.

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.