Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Ţeapă “1+1 gratis” în supermarketurile din Satu Mare!

1+1GratisŞefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, a prezentat astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural rezultatul unui control recent în supermarketurile din Satu Mare, subliniind faptul că se practică o înşelătorie prin reclama de genul “1+1 Gratis”, cumpărătorul plătind de fapt preţul a două produse.

“Te duci să cumperi un produs sau 1+1 Gratis, dar nu se uită nimeni cât e preţul la un pachet de cafea sau la un baton de ciocolată şi nimeni nu calculează. Noi am calculat. Am căutat preţul de referinţă şi am observat, chiar şi la detergenţi de vase, că preţul era acelaşi. Deci la două produse nu era nicio reducere. Este o practică înşelătoare”, a spus şefa Protecţiei Consumatorului.

Comercianţii mizează pe faptul că în general cumpărătorii sunt grăbiţi şi nu stau să caute preţurile produselor. Reclamaţiile cu privire la astfel de înşelătorii sunt făcute de pensionari, care au timp să caute preţuri.

În urma verificărilor s-a mai constatat că aproximativ 20% din produsele controlate sunt cu probleme, majoritatea referindu-se la perioadele de promoţie.

În urma controalelor au fost aplicate amenzi de 45.000 de lei.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut directorilor de instituții să aplice legea după principiul: cine respectă legea este prietenul nostru, cine nu, nu.

sedinta Colegiului Prefectural (1)

4 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    Analfabetul asta mic din dreapta prefectului cine-i?! Zici ca-i subprefect, frate! Raulito, ti-a dat liber Govor? Ai spalat masina? Ai carat bagajele? Ai dus gunoiul? Da?! Noa, atunci du-te la sedinta! Da sa stai tot timpul langa prefect! Auzit-ai?! Si la depuneri de coroane, tat acolo sa stai, bun! Noa, ase! Amu’ esti baiat bun!

  2. ralu Răspunde

    Ceea ce se prezinta aici este INSELACIUNE. Trebuie amendati sefii in asa fel incat sa nu poata plati si sa ajunga in inchisoare. si inca ceva: nu se specifica la acest tip de comert ca produsele alimentare se altereaza inainte sa ajungi cu ele acasa!laptele pute, carnea/mezelurile se lipesc, capacul de pe iaurt este umflat si tot asa. Deci 1+1 inseamna nu gratis ci garantat STRICAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  3. andu Răspunde

    SCRIEȚI care sunt acele magazine ca să nu mai cumpărăm de acolo, și să le dea amenzi USTURĂTOARE și ZILNICE și atunci poate nu ne mai fură…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.