Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Ziua Eroilor sărbătorită, la Satu Mare (FOTO)

Ziua Eroilor la Satu Mare (179)Ziua Eroilor a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare. Autoritățile locale şi județene, reprezentanții partidelor politice, veteranii și elevii sătmăreni au depus coroane la Monumentul Ostașului Român în cinstea eroilor căzuţi în războaiele pentru apărarea ţării.

Manifestările au început astăzi cu depunerea unei coroane la placa amplasată pe clădirea Palatului Administrativ în memoria eroilor sătmăreni căzuți la Revoluţia din Decembrie 1989. După acest moment autorităţile şi veteranii de război s-au deplasat la Cimitirul Eroilor, unde a fost oficiat un parastas și au fost depuse coroane.

Ziua Eroilor a fost comemorată și la Monumentul Ostaşului Român cu intonarea imnului de stat, oficierea unui scurt serviciu religios, depuneri de coroane şi defilarea gărzii de onoare.

Spre deosebire de anii trecuți, la evenimentul comemorativ a avut loc și un moment artistic susținut de folkistul George Negrea și solistul Sorin Bălaj.

Ziua Eroilor, care în mod tradiţional coincide cu Înălţarea Domnului, se sărbătoreşte astăzi concomitent cu o altă mare sărbătoare a Creştinătăţii, praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Este o zi specială, este ”Ziua Eroilor Neamului Românesc”, o zi care ar trebui cu toții să le-o dedicăm lor, măcar o dată pe an și să le putem duce onoarea, cinstea și omagiul nostru pentru tot ceea ce au făcut pentru demnitatea și unitatea națională. Pentru că se suprapune cu praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena le urez tuturor celor care poartă numele acestor sfinți, la mulți ani și succes pe toate planurile”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

Evenimentele au fost organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Satu Mare şi Garnizoana Satu Mare.

Un comentariu

  1. valer marian Răspunde

    Domnul Prof. Solschi parca fuge de mine sau de ce spun eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.