Declaraţii de pace între UDMR şi Coica, după o şedinţă cu proiecte respinse

25 iunie 2015 | 35 comentarii

sedinta Consiliul Local (13)Consilierii UDMR şi primarul Dorel Coica par să fi ajuns la pace, cel puţin aparentă, după ce în ultimele două săptămâni au avut mai multe schimburi de replici. După ce s-au contrat în majoritatea proiectelor importante din şedinţa de Consiliu Local de astăzi, şi au votat diferit, la finalul şedinţei şi-au făcut declaraţii de propunere de pace.

După ce au dezbătut minute în şir mai multe proiecte, consilierii au respins unele proiecte, cum ar fi rectificarea bugetară, ce viza atât acordarea unei sume echipei Olimpia, cât şi repararea unor acoperișuri de blocuri, despre care reprezentanţii primăriei spuneau că sunt urgente şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Consilierii UDMR au motivat votul lor împotrivă prin faptul că nu li s-a explicat clar ce se doreşte iar în Comisia de Buget cei care aveau de dat explicaţii au avut o atitudine “cum nu s-a mai întâlnit”. Astfel, cu toate că aleşii PSD şi PLR au fost în majoritate simplă, 9 la număr, nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi la proiectele la care a fost nevoie de majoritatea consilierilor în funcţie.

De asemenea, a fost respins şi proiectul care vizează schimbarea destinaţiei terenului de la Burdea, în vederea construirii unui fast food. Consilierul UDMR Szocs Peter a propus amânarea proiectului pentru a se aduce unele clarificări, subliniind că lipseşte şi o scrisoare de intenţie din partea investitorului. Propunerea de amânare nu a fost adoptată, dar nici proiectul nu a fost adoptat. Astfel, cu cele 9 voturi ale consilierilor PSD-PLR şi cele 8 abţineri ale consilierilor UDMR-PNL, proiectul a fost respins. Pentru adoptare trebuiau să fie 12 voturi pentru, adică majoritatea consilierilor în funcţie, în total fiind 23.

În cadrul şedinţei au mai fost adoptate mai multe proiecte, însă aproape toate cu caracter administrativ.

sedinta Consiliul Local (21)

La finalul şedinţei, consilierul UDMR Masculic Csaba i-a solicitat primarului să termine cu afirmaţiile la adresa lor, întrucât nici ei nu se amestecă în problemele din PSD.

“Noi am luat o decizie în ceea ce priveşte postul de viceprimar în următoarele zece luni. Noi ţinem de această decizie. Bineînţeles că s-a discutat în stânga şi în dreapta de ce se vrea, cum se doreşte, ce atribuţii. Am o singură rugăminte. Noi, cei de la UDMR, am terminat acest subiect. Îl rog pe domnul primar să termine. Nu ne amestecăm noi în treburile PSD, nu vă implicaţi nici dumneavoastră în treburile UDMR. Suntem conştienţi fiecare dintre noi, suntem maturi, avem buletin, ştim ce facem. Noi, UDMR, mergem înainte în formula în care am ajuns şi vom vedea ce va fi în 2016″, a spus Masculic Csaba.

Probabil ironic, primarul Dorel Coica i-a spus lui Masculic Csaba că a fost favoritul său pentru funcţia de viceprimar. “Din partea mea, dumneavoastră aveţi numai cuvinte de apreciere”, a spus Dorel Coica.

Preşedintele filialei municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, i-a spus primarului că în loc să facă afirmaţii, mai bine s-ar concentra pe explicarea proiectelor consilierilor, astfel încât să nu mai fie neclarităţi şi să poată fi votate.

Eu sper din tot sufletul ca lucrurile să intre pe un făgaş normal şi această schimbare de mentalitate se va produce. Singura mea rugăminte este să nu coborâm sub un anumit nivel”, a spus Kereskenyi Gabor.

Primarul Dorel Coica a ţinut să precizeze că el nu a făcut altceva decât să reacţioneze la acuzaţiile ce i-au fost aduse.

“Eu am dat întotdeauna doar un drept la replică la ceea ce aţi spus dumneavoastră. Eu am venit după dumneavoastră ca să vă arăt calităţile. Dar am înţeles mesajul dumneavoastră. Dacă consideraţi că se poate colabora foarte bine şi putem să luăm nişte decizii bune pentru municipiu, atunci e în regulă”, a spus Coica.

Etichete: , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (35)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. sătmărean spune:

  Gașca de mafioți de la UDMR au respins din nou tot doar daca era de Episcopia Româno Catolica , nu ar fi fost nici o problema sa voteze pentru .

  • Yeti spune:

   Dupa opt ani in care nu au facut nimic pentru acest oras desi au avut primar si viceprimar acuma impiedica toate proiectele importante doar pentru ca sunt propuse de Coica.Rusine.o sa platiti acest lucru in alegeri.

 2. alegător spune:

  Mulțumim domnilor consilieri UDMR pentru votul de astazi din CL care arata disprețul fata de noi cei care locuim in blocul de pe str. Timisului in apartamente cu pereții inundați de ploaie datorită deteriorări acoperișului dupa furtuna de grindina .

  • stef spune:

   Stimate domn alegator.
   De ce ar trebui sa fie reparat acoperisul din bani publici?
   Eu locuiesc la ultimul etaj, dar mi-am izolat terasa (acoperisul plat, pentru cei nestiutori)din imprumut de la banca, si stau linistit sa va citesc tampeniile.
   Deci mai putin la intins mana si mai multa initiativa.

 3. adina spune:

  RATIU ARE MEREU DREPTATE.COICA ESTE UN FRAIER DEPASIT …

 4. ION spune:

  Bravo UDMR nu va lasati prostiti de Coica, un mincinos si perfid.Speram ca la anul pe vremea asta nu vom mai auzi de el, mai ales ca primar sa cada.Precis a luat spaga ptr investitia de la Burdea si acum e nevoit sa o duca la bun sfirsit Jos COIca !!!

  • viruta spune:

   Investitia de la Burdea ar fi bine venita pentru orasul nostru. Dar vad ca la noi oamenii care vin cu idei bune si cu propuneri benefice urbei noastre nu sunt lasati sa duca la bun sfarsit ce au inceput. Coica ,noi te sustinem!Esti singurul care merita!

   • virilita spune:

    Costel Coica Dorel apara sistematic interesele Florisal vrand sa-i dea cadou lui Puscas 20 de arii de teren in buricul targului.
    JOS LABA DE PE SATMAR COICA INAPOI IN VANJU MARE,,,……..,,OLTENE.

  • mariana spune:

   Oricum v-a prostit deja Ratiu! Ca nu degeaba v-a convins si pe voi sa votati contra proiectului de la burdea. Daca trecea de vot cum mai cumpara Ratiu terenul acela?

 5. hatman spune:

  Deci să revină UDMR la primărie,ori ce încerci să faci pt.oraș e șpagă,mai bine ei și să nu se facă nimic.

 6. Matroz spune:

  @kereskenyi:e corect,nu se poate cobori sub pragul beției liber asumate,In rest liber la liberă gândire ,ca de apreciat N-o face nimeni!

 7. IOANA spune:

  JOS COICA OBRAZNIC NERUSINAT !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mariana spune:

   Da de ce e obraznic? Ca a facut locuri de parcare, ca a modernizat scoli, ca a asffaltat drumurile, ca a transformat piata din micro 17 intr-o piata civilizata?…..
   Care primar a mai facut asta pana acum?

 8. Matroz spune:

  Poate ii spune cineva la Ke……,firesc deputatul lui peste,ca azi ar fitrebuit sa fie in parlament ,nu la la labareala cu Rațiu,Maskulik &ceata de vodcari ai UDMR .

 9. iuliutu spune:

  Consilierii ar trebui sa ajute primarul sa ia deciziile cele mai bune pentru noi,cetatenii satmarului,nu sa voteze tot timpul contra. Am impresia ca de de multe ori ,unii, nici nu se uita pentru ce voteaza . Voteaza contra doar ca sa fie contra primarului. Opriti-va ,fratilor! Voi sunteti acolo pentru noi!Va e ciuda ca primarul actual are idei mai bune ca voi si pe care le pune in aplicare?

 10. profesor spune:

  Dl. Coica este un domn serios, harnic si gospodar si asta nu trebuie sa o spunem noi ci ne demonstreaza fiecare pas al acestui oras care si-a schimbat fata numai in bine de cand dansul este primar.Aveti votul meu !

 11. satmarean. spune:

  La faptul ca primarul Coica trebuie sa repare ce au facut prost altii ,v-ati gandit? Consilierii care acum au gura mare de ce au dat asa usor restaurantul Dacia, o emblema pentru orasul nostru, precum si strandul,in conditiile in care au fost consilieri si in timpul mandatului celuilalt primar?

 12. doctor spune:

  Dl Coica este un mincinos si un palavragiu ieftin de 2 bani un individ caruia nu i-a placut munca si tot ce a facut pana acum ,a capusat C.A.S ,un om puturos si lenes care nu a muncit cinstit ca alti medici ci doar cu smecherii
  Un sudist parvenit ,un oltean care a ajuns detasat in SatuMare care a venit cu o rabla de Dacie si acum este multi milonar In € pe spinarea noastra a satmarenilor.
  GATA CU COICA ,PLEACA DELA PRIMARIE …

  • satmarean spune:

   Doctorul Ratiu nu a facut nimic pentru comunitate dimpotriva este una dintre maselele stricate din consiliu local si a franat dezvoltarea orasului .

 13. satmarean spune:

  Coica e cel mai bun primar.

 14. Adela Sima spune:

  Foarte bine a punctat dr Ratiu ,0(barat) acest. Coica apara interesele Florisalului cum sa distrugi parcarile din fata blocurilor si sa faci “MC KOI “omul asta este atat de lacom incat pt € o vinde si pe bunica lui la fier vechi.

 15. Relu spune:

  Adele esti in aer Coica a facut parcari nu le-a distrus in acel loc a fost o benzinarie si nu locuri de parcare aceasta investitie este foarte buna doar ca pe consilieri nu-i intereseaza decat sa l opreasca pe Coica sa faca ceva prr oras.

 16. adi spune:

  Coica=Pinochio de Satu-Mare!

  • cetatean spune:

   Idiotu ala de Ratiu a vrut sa lase carutele sa circule prin oras.Doamne fereste asa ceva sa mai fie si candidat .Aoleu ne prapadim.

 17. satmarean spune:

  Marele consilier Ratiu este in tratative cu unul din propietarii terenului de la Burdea pentru cumpararea lui asta este motivul pentru care a respins inpreuna cu domnii consilieri udmr proiectul

 18. cetatean.. spune:

  Ratiu este un prefacut! Nu vrem asemenea oameni ca primar!

 19. mariana spune:

  Daca toti primarii de pana acum ar fi facut macar un sfert din cat a facut Coica pentru acest oras ,acum eram si mai sus.

 20. satmarean.. spune:

  Cica,Ratiu cinstit! Care cinste cand umbla pe ascuns sa achizitioneze el terenul de la Burdea!I-a prostit si pe cei de la UDMR sa voteze impotriva ca sa-i iasa lui planurile.

 21. popica spune:

  Un asemenea om nu merita nici macar o jumatate de vot!Ai pierdut un vot si din partea mea,domnule Ratiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest